מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד נ' בן דוד

: | גרסת הדפסה
ת"ד
בית משפט השלום לתעבורה באשקלון
713-09
14.6.2010
בפני :
דליה קליימן

- נגד -
:
מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד
:
שמעון בן דוד
החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין

החלטה

כמבוקש.

ניתנה והודעה היום ב' תמוז תש"ע, 14/06/2010 במעמד הנוכחים.

דליה קליימן, שופטת בכירה

הכרעת דין

הנאשם הודה באמצעות בא כוחו בכל העובדות הנטענות בכתב האישום לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהן.

ניתנה והודעה היום ב' תמוז תש"ע, 14/06/2010 במעמד הנוכחים.

דליה קליימן, שופטת בכירה

גזר דין

מדובר בתאונת דרכים שהתרחשה בדצמבר 2008, אי מתן זכות קדימה בפניה שמאלה וגרימת תאונת דרכים כאשר תוצאותיה אינן קלות, כתוצאה מן התאונה נחבלה הנהגת המעורבת חבלות של ממש, שבר בקרסול נזקקה לניתוח, גם נוסעת ברכבה נחבלה, כפי שעולה מעובדות כתב האישום גם הנאשם עצמו נחבל אך אין המדובר בחבלות של ממש לפחות לפי סעיף 4 לכתב האישום.

תיק זה נדחה מעת לעת על מנת לאפשר לנאשם למצות את הגנתו.

הנאשם כפר באשמה באמצעות באת כוחו, התיק נקבע להוכחות להיום, בית משפט פינה יומנו לתיק זה ואף זומנו עדי תביעה, הבוקר הונחה על שולחני הודעה כי הנאשם מבקש לחזור בו מן הכפירה.

אתחשב בהודאתו באשמה גם אם בשלב זה, בכך רואה אני לקיחת אחריות על המעשה.

כנהג מונית נדרש הנאשם לזהירות יתר שכן אחראי הוא לשלום נוסעיו, אין להתעלם מתוצאות התאונה בה נחבלה הנהגת המעורבת חבלות של ממש, כאשר לא שמעתי על כל רשלנות מצידה.

אך מזל הוא כי תוצאות התאונה לא היו חמורות יותר ולא נגרמו אבדות בנפש כפי שקורה לא אחת בנסיבות דומות או כי אז היה נגזר דינו של הנאשם לשנות פסילה ארוכות ואף למאסר מאחורי סורג ובריח.

בתי המשפט מצווים לעשות כל שלאל ידם למניעת הקטל בכבישים ולהרתיע נהגים בעבירות כגון אלה, רכב הינו כלי מסוכן ובאחת יכול ויהא כלי משחית, על האוחז בהגה לנהוג משנה זהירות.

הנאשם נוהג משנת 82 לחובתו 40 הרשעות קודמות, הרשעותיו מן השנים האחרונות הינן עבירות קלות יחסית, בין הרשעותיו גם עבירת מהירות, סטיה מנתיב נסיעה ועוד.

גם אם מדובר בברירות משפט הרי בהצטרפן אלה לאלה אין להקל עימן ראש.

אתחשב בעובדה כי חובת הפסילה במקרה דנן נובעת מתוצאות התאונה ולא מגובה הרשלנות, יחד עם זאת כאשר מדובר בעבירות תעבורה לתוצאות התאונה רכיב משמעותי בעת גזירת הדין (ראה לדוגמא תאונות קטלניות).

המחוקק קבע לצידן של העבירות ובשים לב לתוצאות התאונה פסילת מינימום של שלושה חודשים, המחוקק לא השחית את מילותיו לריק ורק במקרים נדירים יסטה בית המשפט מפסילת המינימום הקבועה בחוק.

בבואי לגזור את דינו של הנאשם אתחשב גם בנסיבותיו האישיות אך אדגיש כי על בית המפשט לתרום תרומה ממשית למלחמה בקטל בכבישים.

לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>