מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד נ' אינגדאו

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום אשדוד
2780-09
12.5.2010
בפני :
רובין לביא

- נגד -
:
מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד
:
אדיסו אינגדאו
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הודה והורשע בכך שביום 30/08/09 התפרץ לדירה באשדוד בכך שפתח סורגי החלון ונכנס לדירה משם גנב מסך מחשב בשווי 800 ₪, עגילי זהב ומצלמה דיגיטלית מסוג קנון.

בהסכמת התביעה נדחה לקבלת תסקיר ואף הסנגורית ביקשה ששירות המבחן ישקלו ביטול ההרשעה שכן באותה תקופה עבד בבית הזיקוק וההרשעה עלולה הייתה להביא לפיטוריו.

מהתסקיר עולה כי הוא בן 29, רווק, אב לשני קטינים בני 4 ושנתיים, כיום איננו עובד בבית הזיקוק אלא כנהג משאית.

שירות המבחן התרשמו כי הוא עושה מאמצים לעבוד ולפרנס את משפחתו.

הוא גדל בסביבה משפחתית שסבלה ממצוקה כלכלית מתמשכת. הוא סיים 11 שנות לימוד, היו לו קשיי למידה, לא התגייס לצבא עקב אי התאמה, מוכר לשירות המבחן לנוער בגין עבירות רכוש אלימות וסמים ואף שהה שנה בקהילת מלכישוע לצורך גמילה.

בין השנים 2002 ל- 2005 שהה בקיבוץ יטבתה ותיאר תקופה זו כחיובית, עבד בענפי חקלאות שונים אך מאז מתקשה לשמור על התייצבות תעסוקתית.

אינו מתגורר עם בת זוגו, אם ילדיו, בשל קשיים כלכליים.

הנאשם לוקח אחריות על חלקו בעבירות ומסביר זאת על רקע מצב כלכלי קשה, לא פרנס את ילדיו, ובאותו מועד גם היה נתון להשפעת אלכוהול. הוא ביטא בושה, צער וחרטה וטוען כי הפיק לקח וכיום נוהג באופן תקין.

הוא שלל צורך בהתערבות טיפולית ולכן לא באו בהמלצה טיפולית.

בנסיבות אלה גם לא היה מקום להתייחס לבקשה לביטול ההרשעה.

לא רק זאת, אלא מתברר האמור כי לחובתו רישומים פליליים והרשעה מבית המשפט לנוער בעבירות הסמים.

קצינת המבחן הסבירה כי יש מקום לבחון אם סובל מהתמכרות לאלכוהול וכן אם נגמל לחלוטין מההתמכרות לסמים, אך התנגד לעבור אבחון. הנאשם הסביר כי החשיבות הראשונה בחייו הינה מקום עבודתו וכי המעביד רואה בעין רעה יציאתו בין המפגשים עם שירות המבחן בין לצורך אבחון ולכן דחה זאת. בנסיבות אלה, עותרת התביעה לעונש מאסר בפועל בשל חומרת העבירות וחשש הישנות מקרים דומים בעתיד.

אף שצודקת התובעת לטענתה, לאור העובדה ששנים ארוכות לא עבר עבירות וגם מאז האירוע לא עבר עבירות נוספות, אסתפק בענישה מרתיעה אך מוסבר לו כי בעתיד בתי המשפט לא יתחשבו בו וסופו שייאסר ולילדיו לא יהיה אב.

כמו כן ראוי להטיל עליו פיצוי למתלוננים למרות מצבו הכלכלי למרות דווקא משום שהעבירה נעברה בשל מצוקה כלכלית.

בהתחשב במהות העבירה ונסיבותיה ולאחר שקילת האינטרס הציבורי מול נסיבותיו/ה האישיות של הנאשמ/ת ועברו/ה, אני דנה את הנאשמ/ת לעונשים הבאים:

1.קנס סמלי בסך 500 ₪, או 20 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם תוך 60 ימים.

אם לא ת/ישלם אחד מן התשלומים במועדם יעמוד כל הקנס לפרעון מיידי.

2.אני מטילה על הנאשמ/ת שנה מאסר על תנאי למשך 3 שנה/ים והתנאי הוא שלא ת/יעבור עבירת רכוש מסוג פשע וכן עבירת גניבה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>