חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. שלוחת תביעות כפר סבא נ' גבארה בן מוחמד(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום כפר סבא
3176-06
9.2.2010
בפני :
נאוה בכור

- נגד -
:
מ.י. שלוחת תביעות כפר סבא
:
נידאל גבארה בן מוחמד
החלטה

החלטה

1.ביום 16.11.08 גזרתי את דינו של הנאשם, בין היתר להארכת מאסר על תנאי התלוי ועומד נגדו והעמדתו בצו מבחן למשך שנה, במהלכה הוא מחוייב לעבור גמילה או כל טיפול אחר שעליו יורה שירות המבחן.

2.בהמשך לבקשת השירות מיום 29.03.09 ציין השירות, כי הוא עותר להפקעת צו המבחן וזאת על רקע מאמצים של הנאשם לשתף פעולה – בצד קושי במסירת בדיקות שתן וניתוק הקשר עם השירות.

3.הדיון נקבע באופן עוקב ליום 10.06.09, 28.06.09 ול- 30.06.09 – מועד בו הוריתי על הארכת תוקף צו המבחן למשך שנה נוספת.

כבר אז, הנאשם הוזהר בדבר חובתו לבצע כל הוראה של קצינת המבחן במסגרת צו המבחן כנ"ל.

הדיון נקבע ליום 03.01.10 לצורך דיווח השירות על התקדמות המשיב ומידת שיתוף הפעולה עימו.

בדיווח שירות המבחן מיום 29.12.09 ציין כי הניסיונות לעזור לנאשם עלו בתוהו, מצבו ההתמכרותי עמוק והוא זקוק לגמילה מסודרת, ההיענות שלו לקשר עם השירות מצומצמת והוא חסר כל מוטיבציה לשינוי באורח חייו ההתמכרותי והעברייני.

השירות שב ועותר להפקעת צו המבחן.

4.הדיון נקבע ליום 02.02.10, מועד בו לא התייצב הנאשם והוצא נגדו צו הבאה והדיון מתקיים בעניינו כעת.

5.נדרשתי לטיעוני הצדדים ובסופו של דבר התרשמתי, כי חל נתק בין הנאשם לשירות המבחן שאינו נובע בהכרח ממידת ההבנה של הנאשם כי הוא מחויב בשיתוף פעולה עם שירות המבחן.

כך, ציין הנאשם בפניי כי שהה באלפיטם על פי הוראת קצינת המבחן – "עד שיתנקה" ועזב לאחר שחש כך ביום 13.09.09 (לאחר שנכנס למקום ביום 01.09.09).

קצינת המבחן לא יכלה להציג בפניו אינדיקציה בכתובים של אלפיטם הנוגעת לנסיבות עזיבת הנאשם את המקום.

עוד יצויין, כי שירות המבחן בעצמו מדווח על חמש בדיקות שתן נקיות מסם שמסר הנאשם.

בנוסף ציין הנאשם, כי ביקש לקיים שיחות עם קצינת המבחן, כי הוא חש צורך בכך – אך שירות המבחן לא נענה לצורך זה, אלא לאחר השלמת טיפול הגמילה.

גם בנקודה זו אני סבורה, כי חל תהליך של איבוד אמון של הנאשם בשירות המבחן – מקום בו הנאשם בעצמו מצוי בנסיבות אישיות וכלכליות שאינן מקלות עליו את התנהלותו מול שירות המבחן.

6.הנאשם עצמו מבין את חומרת מצבו כעת, והוצבה בפניו האפשרות מחד, כי ידון מחדש, אגב הפקעת צו המבחן, ומאידך, כי ישתף פעולה עם שירות המבחן בכל הוראה שתופנה לעברו.

7.קיימת התלבטות אמיתית בנוגע למידת יכולתו של הנאשם לשנות את אורחותיו – אך טרם מיצוי הדין עימו אני סבורה, כי יש מקום ליתן לו בפעם האחרונה הזדמנות לקיים את הוראות צו המבחן שהוטל עליו - ועל כן אני מאריכה את תוקף הצו לשנה נוספת.

8.נקבע לדיון בפניי ליום 15.07.10 שעה 08.30, אז יוגש דו"ח ביניים על ידי שירות המבחן במידת ההתקדמות של הנאשם.

9.הנאשם מוזהר בדבר חובת התייצבותו, ועל מנת להבטיח את התייצבותו לדיון, יחתום על ערבות עצמית בסך 5,000 ₪.

ניתנה והודעה היום כ"ה שבט תש"ע, 09/02/2010 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>