מ.י. פרקליטות מחוז המרכז נ' אבוטבול

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום כפר סבא
2453-08
6.7.2010
בפני :
מיכאל קרשן

- נגד -
:
מ.י. פרקליטות מחוז המרכז
:
יעקב(קוקי) אבוטבול
גזר-דין

גזר דין

ביום 24.12.09 הרשעתי את הנאשם, על יסוד הודייתו בעובדות כתב אישום מתוקן במסגרת הסדר, בעבירות של מעשה מגונה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין תשל"ז 1977 ועבירה של הטרדה מינית לפי סעיף 5(א) ביחד עם סעיף 3(א)(3) לחוק הטרדה מינית התשנ"ח 1998.

לפי עובדות כתב האישום המתוקן, ביום 7.3.07 במהלך שיחה בין הנאשם לק.י, קטינה ילידת 20.5.90 (להלן:"המתלוננת"), בסמוך לחנותו של הנאשם לממכר סושי ברח' ששת הימים בכפר סבא, שם הנאשם את ידו על כתפה של המתלוננת והצמידה לגופו. בהמשך שאל הנאשם את המתלוננת האם קיימה אורגיות עם תלמידים משכבתה ואמר לה כי העובדה שהיא בווסת לא אמורה להפריע לה למצוץ לתלמידים משכבתה. כן שאל הנאשם את המתלוננת אם היא היתה מוצצת לו. בהמשך למתואר הציע הנאשם ללוות את המתלוננת לביתה והורה לה לבוא עמו לחדר מדרגות מבודד באמתלה כי הוא רוצה לדבר איתה. המתלוננת הלכה עמו ובעת שהיו בחדר המדרגות ליטף הנאשם את שערה, והעביר את ידו לאורך גופה כשהוא נוגע בחזה וישבה מעל בגדיה.

המתלוננת ניסתה להתרחק מהנאשם אולם זה שב והתקרב אליה ובהמשך אחז בידה, הובילה במורד המדרגות וביקש ממנה לנשקו תוך שהוא חוסם את דרכה. המתלוננת סרבה לבקשתו של הנאשם, שחררה את ידה מאחיזתו והלכה מהמקום, תוך שהנאשם אומר לה: "חבל דווקא רציתי סטוץ ומציצה, עומד לי".

הצדדים הציגו לפני הסדר טיעון לפיו אם הערכת המסוכנות בעניינו של הנאשם תהיה נמוכה ולא יותר מכך, יעתרו הצדדים במשותף ל- 4 חודשי מאסר שירוצו במידת האפשר בעבודות שירות. אם הערכת המסוכנות תהא גבוהה יותר תעתור התביעה למאסר בפועל וב"כ הנאשם יטענו כרצונם.

הנאשם הודה והורשע כאמור לעיל, ונתקבלה בעניינו הערכת מסוכנות. הערכת המסוכנות מיום 7.4.10 ענתה על ציפיות הצדדים. נמצא כי נשקפת מפני הנאשם מסוכנות נמוכה לביצוע פגיעות מיניות חוזרות בעתיד, הכל כמפורט בהערכת המסוכנות. בהתאם להסדר נתבקש הממונה על עבודות השירות לכתוב חוות דעת אודות הנאשם. לכתחילה מצא הממונה על עבודות השירות כי הנאשם אינו מתאים לעבודת שירות משום שדיווח על שימוש ספורדי בסמים ובבדיקת שתן שנלקחה ממנו נמצאו ממצאי סמים. ביום 24.5.10 החלטתי להעתר לבקשת ההגנה וביקשתי את הממונה על עבודות השירות לערוך חוות דעת נוספת בעניינו של הנאשם. כך עשיתי לאחר שהנאשם הצהיר בפני כי השימוש שעשה בחשיש היה חד פעמי במסיבה וכי מסר את מלוא האינפורמציה בראיון שערך לו הממונה. הנאשם הבהיר כי מאז אותה מסיבה אין לו כל כוונה לצרוך סמים וביקש הזדמנות נוספת. מחוות הדעת שהונחה בפני היום עולה כי לנאשם נלקחו מספר בדיקות שתן לאיתור סמים, ואף כי בדיקת שתן אחת נמצאה מהולה, נכתב בחוות דעת כי יתכן שמדובר בשתייה מרובה ועל כל פנים בדיקות נוספות שנלקחו נמצאו נקיות. הממונה על עבודות השירות ביקש כי בית המשפט יגדיר כחלק מתנאי עבודת השירות את ניקיונו של הנאשם מסמים, לנאשם ילקחו בדיקות שתן בעת ביצוע עבודות השירות, ואם תתגלה מעורבות פעילה בסמים, או אם חלילה יזייף הנאשם את דגימות השתן, יהווה הדבר הפרה של תנאי עבודות השירות ועילה להפסקה מינהלית.

במסגרת טיעוני הצדדים לעונש ביום 3.2.10, ביקשה המדינה כי אכבד את הסדר הטיעון. התביעה נימקה את בקשתה בכך שהנאשם הודה במיוחס לו בישיבת ההוכחות הראשונה, בכך שאין לו עבר פלילי, בכך שהודה בביצוע עבירות והביע צער ובושה ביחס לעבירה שביצע ובכך שהוא מכיר בכך שגרם למתלוננת פגיעה. עוד ציינה ב"כ המאשימה כי המתלוננת עמה נפגשה הפרקליטה הביעה הקלה של ממש נוכח העובדה שנחסכה עדותה בבית המשפט, כי בתיק ישנם קשיים ראייתיים בלתי מבוטלים, וכי המדובר במעשים הנמצאים במדרג הנמוך של עבירת המעשה המגונה ואין המדובר בשרשרת אירועים אלא באירוע בודד נטול נסיבות מחמירות.

ב"כ הנאשם, הצטרפו לעמדת המדינה והדגישו את העובדה כי מאז האירוע לא הוגשו נגד הנאשם תלונות כלשהן. הנאשם עצמו בדברו האחרון התנצל על האירוע והביע צער על עגמת הנפש שגרם למתלוננת.

בחנתי את ההסדר על רקע כלל הנתונים שהובאו בפני ומצאתי כי הוא ראוי ומאוזן. המעשה בו הסתבך הנאשם הוא בהחלט מעשה מכוער וברור שהמתלוננת חוותה פגיעה נפשית לא פשוטה כתוצאה ממעשיו חסרי שיקול הדעת של הנאשם, אשר נתן דרור ליצריו. יחד עם זה, מכלול הנתונים מצדיק כי בית המשפט יימנע במקרה זה ממאסר בפועל ממש, ומבחינת בית המשפט הדגש הוא על שילוב הנתונים הבאים: רמת מסוכנות נמוכה, העדר עבר פלילי, נטילת אחריות, וחסכון הזמן השיפוטי ועדותה של המתלוננת. כן אין להקל ראש בקשיים הראייתים עליהם דיווחה המאשימה.

אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

א.מאסר בפועל למשך 4 חודשים. המאסר ירוצה בדרך של עבודות שירות "משולחן לשולחן" רעננה, רח' הסדנא 11 רעננה בימים א' עד ה' בין השעות 08:30 עד 18:30. המועד לתחילת העבודה ביום 13.7.10.

תנאי לעבודות השירות ניקיונו של הנאשם מסמים. בית המשפט מזהיר את הנאשם כי אם תתגלה מעורבות פעילה בסמים במהלך עבודות השירות, אם בגילוי סם ואם בניסיון זיוף דגימת שתן, יהווה הדבר הפרה של תנאי עבודת השירות והנאשם יהיה צפוי להפסקה מנהלית שלה. בית המשפט מזהיר את הנאשם בנוסף שכל חריגה מנהלי עבודות השירות עלולה לגרור אחריה את הפסקתה וריצוי העונש במאסר ממש.

ב.מאסר על תנאי בן 4 חודשים, בו ישא הנאשם אם יעבור במשך 3 שנים עבירה כלשהי לפי סימן ה' לפרק י' לחוק העונשין, התשל"ז 1977 או עבירה כלשהי לפי החוק למניעת הטרדה מינית תשנ"ח 1998. תקופת המאסר על תנאי: החל מהיום.

ג.קנס בסך 4,000 ₪ שישולם בתוך 30 יום.

ד.פיצויים למתלוננת בסך 4,000 ₪ שיופקדו בקופת בית המשפט בתוך 30 יום מהיום.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בתוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום כ"ד תמוז תש"ע, 06/07/2010 במעמד הנוכחים.

מיכאל קרשן, שופט

הוקלד על ידי: מירי אלפסי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>