מ.י. ענף תנועה ת"א נ' קונוב
|
פ"ל בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
1181-10
20.5.2010 |
|
בפני : יצחק גרטי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. ענף תנועה ת"א |
: איגור קונוב |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
לפניי בקשת המדינה לפסול המשיב מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה עד תום הליכים שהוגשו נגדו בפ.ל 1181/10 בבית משפט זה, בו הואשם בנהיגה בשכרות כאשר הכמות שנמצאה בדמו הינה פי 4 ויותר מהכמות המותרת לפי החוק.
שמעתי טענות באי כוח הצדדים ולאחר שעיינתי בתיק החקירה הגעתי למסקנות כלדקמן:
1.אין מחלוקת בין הצדדים כי קיימות ראיות ולא רק לכאורה מהן עולה שאכן המשיב היה שכור במועד שנעצר לביקורת. בדיקת הדם הציגה ממצא של 205 מיליגרם ב 100 מילילטר של דם שהיא כמות פי 4 מהכמות המותרת לפי החוק.
2.נותרה לבירור בעיית המסוכנות והמשך נהיגתו של המשיב עקב מהות העבירה הנלמדת מעברו התעבורתי ומחומרת נסיבות המקרה.
3.אשר לעבר התעבורתי -המשיב יליד 1970 נוהג בישראל מ 1996 ולחובתו 6 הרשעות קודמות ובניהן הרשעה משנת 2007 בגין נהיגה בשכרות. שתי עבירות מהירות ודי לי בכך כדי להגיע למסקנה שמי שנוהג בשכרות פעם שנייה מעיד על עצמו שהוא מסוכן לציבור.
4.אשר לחומרת נסיבות המקרה – אין ולא יכולה להיות מחלוקת כי נהג הנוהג תחת השפעת אלכוהול חושיו נפגעו כיון שאלכוהול יוצר מידה מסויימת של קהות חושים, ערנותו נפגעת דרך נהיגתו בלתי נשלטת ותגובתו לנצפה על ידו בכביש לקוייה עד כדי הסקת מסקנות לא נכונות. בפועל מי שנוהג תחת השפעת אלכוהול מעיד על מסוכנותו כלפי ציבור המשתמשים בדרכים. במוטל על בית משפט זה להפיק סיכון זה מציבור המשתמשים בדרכים.
5.בפי בא כוח המשיב טענת שיהוי בהגשת הבקשה, אכן יש הלכות בהן בית משפט רואה בשיהוי ללא הרשעות בתעבורה כדי להסיק שאין מסוכנות אך אין בהלכות אלה בנסיבות לפני עם כמות אלכוהול שנמצאה בדמו של המשיב כדי להצדיק דחיית הבקשה. בבש"פ 2653/99 מפי כבוד השופט חשין הושמעה ביקורת חריפה על השתהות המדינה בהגשת בקשות מסוג הבקשה שבפני למרות זאת כבוד השופט דחה בקשת השיהוי כאשר דבריו מבססים הצורך להגן על הציבור מפני נהגים המסכנים את הציבור בנהיגתם. זו בפועל חובתו של בית משפט . גם בבש"פ 3345/09 מפי כבוד השופטת גב' נאור נקבע שאין השיהוי פוגע בזכות המדינה לבקש ולקבל פסילה עד תום ההליכים וזאת משום ששיהוי בלבד אינו יכול להכריע בשאלת הפסילה עד תום ההליכים. בנסיבות לפניי איני סבור שהשיהוי של חודשים בהגשת הבקשה מהווה שיהוי שיצדיק סירוב להעתר לבקשה בשים לב לעובדה שמדובר בעבירה שניה מאותו סוג בעברו של המשיב.
6.סוף דבר – על סמך האמור לעיל אני נעתר לבקשה ופוסל המשיב להחזיק רישיון נהיגה עד תום ההליכים בפ.ל 1181/10 אולם קוצב פסילה זו לתקופה של 11 חודש מהיום. יחד עם זאת אני מעכב תחילת הפסילה באופן שהיא תחל מתאריך 31/5/2010 שעה 10:00 מועד בו על המשיב המשיב יפקיד את רישיון הנהיגה שלו במזכירות בית משפט זה.
ניתנה והודעה היום ז' סיון תש"ע, 20/05/2010 במעמד הנוכחים.
יצחק גרטי, שופט בדימוס
החלטה
בנסיבות הענין מורה על העברת התיק לסגן הנשיא על מנת שיקבע המותב שישמע התשובה לכתב האישום ואת הראיות במידת הצורך.
הנאשם מוזהר שעליו להתייצב לכל ישיבה נדחית שאם לא כן - בית משפט יכוף התייצבותו באמצע צו הבאה כחוק.
נמסר לידיו טופס הכולל תוכן סעיף 239 ב' לחוק סדר דין הפלילי.
ניתנה והודעה היום ז' סיון תש"ע, 20/05/2010 במעמד הנוכחים.
יצחק גרטי, שופט בדימוס
הוקלד על ידי: בתיה אשכנזי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|