חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. ענף תביעות מחוז שומרון ויהודה נ' ביטון

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
4119-07
12.6.2011
בפני :
יצחק שמעוני

- נגד -
:
מ.י. ענף תביעות מחוז שומרון ויהודה
:
דוד ביטון
גזר-דין,החלטה

גזר דין

כנגד הנאשם, תושב ירושלים יליד שנת 1962, הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של איומים וחבלה במזיד לפי סעיפים 192 ו-413ה' לחוק העונשין, התשל"ז – 1977.

לאחר שמיעת עדי התביעה ועדותו של הנאשם, הגיעו הצדדים לידי הסדר טיעון לפיו הודה הנאשם במיוחס לו בכתב האישום ובית המשפט קבע כי הוא ביצע את העבירות המפורטות בכתב האישום ובאותו שלב ללא הרשעה.

הנאשם נשלח לשירות המבחן להכנת תסקיר ומסתבר כי הנאשם לא נטל אחריות על מעשיו ובהעדר המלצת שירות המבחן על אי הרשעתו וביצוע של"צ, ניתנה הכרעת דין בעניינו של הנאשם ביום 28.11.10 ובו ביום טענו הצדדים טיעוניהם לעונש.

במסגרת הטיעונים נשלח הנאשם לממונה על עבודות שירות בשב"ס לצורך הכנת חוות דעת.

בחוות הדעת מיום 9.6.11 נמצא הנאשם כשיר לביצוע עבודות שירות.

ב"כ המאשימה ביקש להשלים טיעוניו לעונש וציין כי מאז הטיעונים לעונש התווספה לנאשם עבירות נוספת של איומים והיזק בזדון בהם הורשע לפי כב' השופטת אילתה זיסקינד בת.פ. 9701/08.

על כן מבקש הוא לגזור על הנאשם עונש של ביצוע עבודות שירות, מאסר על תנאי ופיצוי למתלונן על פי שיקול דעת בית המשפט.

מנגד חזר הסנגור על טיעוניו וביקש להסתפק במאסר על תנאי בלבד. כמו כן ציין הסנגור כי נערכה "סולחה" בין המתלונן שהוא אחיו של הנאשם ואם יהיה צורך יהיה מוכן להביאו למתן עדות. על כן מבקש הוא להימנע מהטלת פיצוי כספי.

לאחר עיון בתסקיר שירות המבחן, שמיעת טיעוני ב"כ הצדדים לעונש בדיון מיום 28.11.10 והשלמת הטיעונים בדיון זה, ובשים לב לרישום הפלילי של הנאשם, לעובדה שהתווספו לו עבירות נוספות בהן הורשע וכן חוות הדעת של הממונה מיום 9.6.11, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

א.מאסר למשך ארבעה חודשים אותם ירצה הנאשם בעבודות שירות בנציבות רמלה. תחילת ביצוע ביום 7.7.11 בשעה 08:00. הנאשם יתייצב במועד זה במפקדת מחוז מרכז ביחידה לעבודות שירות ברמלה, קו מס' 247. לבקשת הממונה – בית המשפט מפנה תשומת לב הנאשם לאמור בסעיף 4.2 לחוות הדעת.

ב.מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים והנאשם לא ירצה עונש זה אלא אם יעבור תוך שנתיים מהיום על אחת מהעבירות בהן הורשע.

ג.פיצוי למתלונן בסך 1,000 ₪. הסכום יופקד בקופת בית המשפט בשני תשלומים שווים, האחד ביום 1.7.11 והשני ביום 1.8.11 ויועבר למתלונן על ידי המזכירות.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 45 יום מהיום.

העתק ישלח לשירות המבחן ולממונה.

ניתנה והודעה היום י' סיון תשע"א, 12/06/2011 במעמד הנוכחים.

יצחק שמעוני , שופט בכיר

החלטה

אני נעתר לבקשה וקובע כי תחילת הביצוע העבודות ידחה והוא יחל בביצוע ביום 7.8.11.

ניתנה והודעה היום י' סיון תשע"א, 12/06/2011 במעמד הנוכחים.

יצחק שמעוני , שופט בכיר

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>