הע"ז
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
1711-08
28/06/2010
|
בפני השופט:
אילן סופר
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. משרד התמ"ת מחלקה משפטית-עו"ז
|
הנתבע:
בוקי יוסף
|
גזר-דין |
גזר דין
1.הנאשם הורשע בעבירות של העסקה שלא כדין של שני עובדים זרים, ללא הסכם וללא ביטוח רפואי, בהתאם לסעיפים 2(א)(1), 2(א)(2), 2(ב)(2) ו-2(ב)(3) לחוק עובדים זרים תשנ"א-1991.
2.בבואי לגזור את דינו של הנאשם הבאתי בחשבון את השיקולים הבאים:
מחד, תכלית חוק עובדים זרים הינה למגר העסקה אקראית, שיטתית, של עובדים זרים אשר נעשית שלא על פי הדין, וכן שלא על פי התנאים הקבועים בחוק.
ככלל, העסקה של עובדים זרים שלא כדין פוגעת בעובדים הזרים אשר תנאי עבודתם אינם מוגנים, וכן פוגעת בשוק העבודה הישראלי אשר העובדים הזרים מאיישים את המשרות שהעובדים הישראלים יכלו לעבוד בהן.
מכאן שההענשה במקרה כזה צריכה להיות כלכלית, שכן מדובר בעבירה שהינה כלכלית והדרך להרתיע היא דרך כיסו של הנאשם.
3.מאידך, לנאשם אין עבר פלילי, מדובר באדם נורמטיבי, התורם לקהילה, מצבו הכלכלי הינו בכי רע, ובפועל לא נסתרה טענת ההגנה המרכזית שלו, לפיה לא היה באותו יום באתר העבודה מאחר ונאלץ לסייע לאשתו אשר כרעה ללדת, וכפי שהוצג בפנינו היום בתו אכן נולדה יומיים לאחר מועד הביקורת שנערכה באתר.
4.בהביאי בחשבון את כל השיקולים אשר נמנו לעיל ובכך כי מדובר בשש עבירות המתייחסות לשני עובדים, הריני גוזר על הנאשם קנס בסך 60,000 ₪ אשר ישולם ב-60 תשלומים בני 1,000 ₪ כל אחד אשר הראשון בהם יהיה ביום 1.9.2010 ומידי 1 לכל חודש עוקב.
5.הנאשם יחתום על התחייבות להימנע מביצוע העבירות נשוא כתב האישום במשך שלוש שנים מהיום, שאם לא כן ישא בתשלום קנס המירבי הקבוע לצד עבירות אלה ללא תנאי ובסך 104,400 ₪.
6.הנאשם מופנה למזכירות בית הדין תוך 30 יום מהיום, על מנת לקבל שוברי תשלום ועל מנת לחתום על כתב ההתחייבות.
ניתנה והודעה היום ט"ז תמוז תש"ע, 28/06/2010 במעמד הנוכחים.
אילן סופר, שופט
קלדנית: נורית רזניק