תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
|
1070-07
24/06/2010
|
בפני השופט:
עדי במביליה – אינשטיין
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. משטרת נצרת - תביעות מרחב עמקים
|
הנתבע:
להב לוי
|
הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
שקלתי את נימוקי ב"כ הצדדים, כאשר מחד ביקשה התובעת להורות על הרשעת הנאשם ומאידך ב"כ הנאשם ביקשני להתחשב ולהותיר את אי ההרשעה בדין על כנה נוכח נסיבותיו האישיות של הנאשם והסיכוי שהרשעה תפגע ביכולתו להמשיך ולעבוד במקום בו הוא עובד.
לא הומצאו לבית המשפט מסמכים המעגנים טענה זו.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ובחנתי את כלל נסיבות המקרה, לרבות תסקיר שירות המבחן ודברי קציני המבחן אשר נשמעו בפניי, החלטתי כי יש להרשיע את הנאשם בדין ולכן אני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בכתב האישום המתוקן, דהיינו: בעבירה על תקנה 26(2) לתקנות התעבורה. כל זאת בהתאם לסעיף 71 ד' (1) לחוק העונשין.
ניתנה והודעה היום י"ב תמוז תש"ע, 24/06/2010 במעמד הנוכחים.
עדי במביליה – אינשטיין, שופטת
גזר דין
בתאריך 21.12.08 הודה הנאשם במסגרת הסדר בביצוע עבירה על תקנה 26(2) לתקנות התעבורה.
בית המשפט כיבד את ההסדר, נמנע מהרשעת הנאשם בדין והטיל עליו עונשי של"צ בהיקף של 160 שעות, פסילה על תנאי, פסילה בפועל של 4 חודשים בניכוי 30 ימי פסילה מנהלית.
מאז ועד היום, ביצע הנאשם 10 שעות של"צ בלבד.
שירות המבחן פנה לבית המשפט בבקשה להפקיע את צו השל"צ נוכח העדר שיתוף פעולה מצד הנאשם.
במסגרת ישיבת היום טען הנאשם כי לא התייצב לעבודות השל"צ משום ששעות השל"צ לא התאימו לשעות עבודתו.
בתיק זה חסד נעשה עם הנאשם משהוטל עליו לרצות של"צ בלבד, אף מבלי שהורשע בדין.
הנאשם לא העריך את ההזדמנות שניתנה לו ואת ההתחשבות של בית המשפט בנסיבותיו האישיות, לא שיתף פעולה עם שירות המבחן ולא ביצע את צו השל"צ.
בנסיבות אלה, החלטתי להפקיע את צו השל"צ ולהרשיע את הנאשם בדין.
בבואי לגזור את דינו של הנאשם, שמתי לנגד עיני את חומרת העבירה בה הורשע ומנגד את עברו התעבורתי הכולל שתי עבירות קנס בלבד וכן את העובדה שמדובר באדם נורמטיבי בדרך כלל, בעל נסיבות אישיות ייחודיות כפי שפורט על ידי הסניגור.
לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים הצריכים לענין, אני סבורה כי הנזק שייגרם בגין הטלת מאסר בפועל על הנאשם רב על התועלת שתצמח מהטלתו ולכן אמנע מהטלת מאסר בפועל.
בהתאם לסעיף 71 ד' (1) לחוק העונשין, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,000 ₪ או 10 ימי מאסר שירוצו בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליו.
הקנס ישולם ב-5 תשלומים שווים ורצופים. תשלום ראשון בעוד חודש.