חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. מדינת ישראל-לשכת תביעות תעבורה נ' עטיה

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
19885-09
14.4.2010
בפני :
מרדכי כדורי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
ניזאר עטיה
הכרעת-דין,גזר-דין,החלטה

הכרעת דין

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נסיעה על השול הימני ולא על הכביש.

הנאשם כפר באישום שיוחס לו. לטענתו במועד ההקראה הוא עצר בצד הדרך על מנת לתקן תקר. הוא נסע מספר מטרים בודדים על שול הדרך כדי לעצור.

התיק נקבע להוכחות להיום בשעה 8:30.

לנאשם הודע, בעל פה ובכתב, כי אם לא יתייצב יישפט בהעדר.

השעה כעת 8:40 והנאשם טרם התייצב.

בסמוך לפני מתן הכרעת הדין התקבלה "הודעה" מטעמו של הנאשם באמצעות מרכז המידע כי הוא מתעכב 20 דקות.

על צדדים המוזמנים לביהמ"ש להתייצב בשעה היעודה, ואין הם רשאים להודיע לביהמ"ש כי יגיעו בשעה מאוחרת יותר, ולהציב את ביהמ"ש בפני עובדה מוגמרת. בעל דין המבקש לדחות את מועד הדיון חייב להתכבד ולהגיש בקשה מתאימה מבעוד מועד, ורשאי להימנע מלהתייצב בשעה היעודה רק אם ביהמ"ש נעתר לבקשתו.

אוסיף ואבהיר כי לצורך שמיעתו של תיק זה הוקצה ביומנו של ביהמ"ש פרק זמן של 30 דקות. אין זה מתקבל על הדעת כי הנאשם לא יתייצב ולא יאפשר את שמיעת התיק במשך פרק הזמן שהוקצב לו, ובכך יגרום שיבוש חמור ביותר ליומנו העמוס של ביהמ"ש. אין כל הצדקה לכך שצדדים שזומנו לשעה מאוחרת יותר ויתייצבו במועד אליו זומנו לא ישמעו במועד. זמנו של ביהמ"ש ושל בעלי הדין האחרים אינו הפקר. חובה מוחלטת מוטלת על בעל דין לטרוח ולהתייצב במועד.

מאחר והנאשם לא עשה כן, ועל אף שניתנה לו האפשרות לקבל את יומו בביהמ"ש לא טרח להתייצב בשעה היעודה, אין לו להלין אלא על עצמו.

הודעתו של הנאשם כי הוא מתעכב אינה מקובלת.

לאור כל האמור, ולאחר ששמעתי את עדותו של השוטר המבססת את האישום המיוחס לנאשם, ועל אף שמדובר בעדות יחידה במשפט פלילי, אני מרשיע את הנאשם בעביה המיוחסת לו בכתב האישום.

ניתנה והודעה היום ל' ניסן תש"ע, 14/04/2010 במעמד הנוכחים.

מרדכי כדורי, שופט

גזר דין

לנאשם נמסרה הודעת תשלום קנס ע"ס 750 ש"ח, בה יוחסה לו עבירה של נסיעה על שול הדרך ולא על הכביש.

לאחר ניהול הוכחות הורשע הנאשם בעבירה הנ"ל.

שעה שנאשם בוחר לנהל משפט הוכחות בעניינו אין בית המשפט כבול לסכום הנקוב בהודעת תשלום הקנס (ע"פ (ירושלים) 2452/08 פדרמן נ' מדינת ישראל).

המחוקק אפשר לנאשם לשלם סכום קנס מינימלי ומופחת, מבלי להדרש להליכים משפטיים. אם נדרשו הליכים משפטיים והנאשם הורשע, לא יפחת הקנס שיוטל עליו מהסכום הנקוב בהודעת הקנס (סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי).

כאשר נאשם בוחר להישפט על עבירת קנס, הוא לוקח סיכון כי ביהמ"ש יתן דעתו על נסיבותיו הכלליות של האירוע ושל הנאשם, וישית עליו עונש מתאים (ע"פ (י-ם) 5081/09 פלומבו נ' מדינת ישראל).

בענייננו, גם נסיבותיו של הנאשם וגם נסיבותיו של האירוע מחייבות להכביד עם הנאשם הרבה מעבר לסכום המינימלי הנ"ל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>