חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. מדור תביעות פלילי ת"א נ' קרפ

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
5158-08
23.3.2010
בפני :
הדסה נאור

- נגד -
:
מ.י. מדור תביעות פלילי ת"א
:
יוסף קרפ
הכרעת-דין

בפני

כב' השופטת הדסה נאור

הכרעת דין

בתאריך 15.3.10 הודעתי על זיכויו של הנאשם מחמת הספק מכל העבירות שיוחסו לו בכתב האישום.

להלן נימוקיי:

על פי עובדות כתב האישום בתאריך 10.1.07, סמוך לשעה 23:30, באולם השמחות "הדר", בשרתון סיטי טאווור ברמת-גן (להלן: "אולם השמחות"), תקף הנאשם את שותפו לשעבר, אליהו קצירי (להלן: "המתלונן"), בכך ששפך על עורפו תכולת כוס שהחזיק בידו, בהמשך, הניף את ידו וחבט עם הכוס בראשו של המתלונן, בכך גרם לו לדימום בראשו, לנפיחות, עקב שטף דם, ולשריטה בקודקוד משמאל, כשבין לבין איים עליו "שלא יהיה במקומות בהם הוא נמצא", מתוך כוונה להפחידו.

בגין המעשים המתוארים, מיוחסות לנאשם עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, על פי סעיף 380 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין") ושל איומים על פי סעיף 192 לחוק העונשין.

עוד נטען בכתב האישום, שבעקבות תקיפת המתלונן ניגשה אשתו, הגב' דליה קצירי (להלן: "המתלוננת"), לנאשם ושאלה אותו לפשר מעשיו, בתגובה תקף אותה הנאשם בכך שירק עליה.

בגין מעשה זה מיוחסת לו עבירה של תקיפה סתם, על פי סעיף 379 לחוק העונשין.

על העובדות הבאות אין מחלוקת:

בין הנאשם למתלוננים ישנה היכרות מוקדמת – כאשר על פי עדות המתלונן מקור ההיכרות בשותפות עסקית, שהייתה קיימת עד שנת 2004, בינו לבין אחיו של הנאשם, שפעל בעסק גם בנאמנות עבור הנאשם, ושהותירה עניינים כספיים בלתי פתורים ולטענת הנאשם ההיכרות מקורה בשכונת המגורים בה הם מתגוררים.

במקום ובזמן הנטען שהו הנאשם והמתלוננים במסיבת בר מצווה של שכן מהשכונה.

במהלך המסיבה ניגש הנאשם למתלונן ובידו כוס משקה שתכולתו נשפכה על המתלונן.

בעת המפגש בין המתלונן לנאשם, פגע הנאשם בראשו של המתלונן.

לאחר שהמתלונן נפגע, ניגשה המתלוננת לנאשם והתפתחו ביניהם חילופי דברים.

העובדות השנויות במחלוקת:

האם הנאשם שפך את תכולת הכוס, בכוונה, על עורפו של המתלונן, בעת שהלה הסב לשולחן, כטענת המתלונן, או שמא, כטענת הנאשם, בעת שהתקרב לעבר מקום מושבו של המתלונן, על מנת להוכיחו על התנהגותו, כשכוס המשקה בידו, קם המתלונן בפתאומיות לקראתו וכתוצאה מכך נשפך עליו המשקה מהכוס.

האם הנאשם חבט ושבר את הכוס בראשו של המתלונן, עד שדם ניגר מראשו, כטענת המתלונן, או שמא, כטענת הנאשם, לאחר שהמשקה נשפך על המתלונן, נעמד מולו האחרון כשראשו מוטה כלפיו, כמוכן לנגיחה, והוא בתנועת התגוננות אינסטינקטיבית הושיט את ידו ופגע עם מרפק ידו השמאלית, בראשו של המתלונן.

האם אופי ומיקום החבלה, שנגרמה למתלונן בראשו, כפי שהם משתקפים מהתעודה הרפואית, מחדר המיון בבית החולים איכילוב (להלן: "התעודה הרפואית") מתיישבים עם תיאורו של המתלונן את דרך הפגיעה או עם תיאורו של המתלונן.

האם הנאשם איים על המתלונן, כנטען בעובדות כתב האישום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>