מ.י. לשכת תביעות שרון - פלילי נ' סקוט
|
ת"פ בית משפט השלום נתניה |
5170-09
2.3.2010 |
|
בפני : חגי טרסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. לשכת תביעות שרון - פלילי |
: חמדיה סקוט |
| החלטה | |
טיעונים לעונש
ב"כ המאשימה:
הנאשמת ילידת 1986, הודתה בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות איומים ותקיפה בנסיבות מחמירות כמפורט בכתב האישום אשר התבצעו כלפי בן זוגה דאז. לנאשמת אין עבר פלילי. לאור נסיבות חייה הקשות, לאור העולה מהקשר שלה עם המתלונן, המאשימה באופן חריג בחרה לבוא לקראתה ולכן ההבנה היא ראויה ומבקשת מביהמ"ש לאמצה.
הסנגורית:
השיקול העיקרי שעמד ברקע ההסכמה לצדדים היתה העובדה שהנאשמת הינה קורבן לעבירות אלימות במשפחה מצד המתלונן, כיום הם חיים בנפרד והיא מגדלת בגפה את שני ילדיה הפעוטים. בנסיבות העניין לא יהיה נכון להכתים את עתידה ולהקשות עליה במציאת מקום עבודה, בודאי כאשר הנאשמת חסכה ניהול הוכחות והודתה בחלקה אף על הרקע המורכב.
הנאשמת:
אני בהריון גם, אני ובן זוגי החדש עומדים להתחתן בפסח.
החלטה
הנאשמת הודתה בעובדות כתב אישום מתוקן המייחסות לה עבירות של איומים וניסיון תקיפה בנסיבות מחמירות. על פי עובדות כתב האישום ביום 24/11/07 פגשה בבן זוגה דאז במסעדה ולאחר דין ודברים החל המתלונן לקלל את הנאשמת. הנאשמת ניגשה אליו, זרקה לעברו סכין ומזלג שלא פגעו בו ואמרה לשומר במקום שאם לא ירחיק את המתלונן "יהיה פה רצח".
מטיעוני הצדדים עולה כי מדובר באירוע יוצא דופן. הנאשמת הינה הקורבן לעבירות אלימות מצד המתלונן. כיום בני הזוג פרודים והנאשמת מגדלת ילדיהם הפעוטים לבדה. מבלי להקל ראש במפורט בכתב האישום, אין מדובר ברף אלימות גבוה. הצדדים קיבלו בעניינה של הנאשמת תסקיר לפי תקנה 4 המצביע על נסיבות חיים קשות. לנאשמת אין הרשעות קודמות ומאז ביצוע העבירות חלפה תקופה ממשית.
בנסיבות אלה, ההסדר שגובש בין הצדדים במסגרתו תחתום הנאשמת על התחייבות כספית ללא הרשעה הולם ועל אף העיקרון כי מי שביצע עבירה יורשע בדין, הרי שבמקרה זה מאפשר האינטרס הציבורי לחרוג מהכלל הנהוג.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה לנאשמת לחתום על התחייבות כספית בסך 1500 ₪ שלא לעבור בתוך שנתיים מהיום כל עבירת אלימות, וזאת ללא הרשעה בדין. לא תחתום הנאשמת על ההתחייבות תאסר למשך 20 יום.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר תש"ע, 02/03/2010 במעמד הנוכחים.
חגי טרסי, שופט
הוקלד על ידי: יפה אטלן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|