- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי נ' זהר
|
ת"פ בית משפט השלום רמלה |
3095-08
21.1.2010 |
|
בפני : נירה דסקין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי |
: יאיר זהר (אסיר) |
| החלטה | |
החלטה
1.ביום 8.11.07 הורשע הנאשם על פי הודאתו במסגרת הסדר טעון כאשר במסגרת אותו הסדר הסכימו הצדדים כי הנאשם ישלח לקבלת תסקיר טרם טעונים לעונש, תוך שהתביעה הצהירה שתשוב ותשוחח לאחר קבלת התסקיר.
2.התיק נדחה לקבלת תסקיר ליום 20.12.07.
לבקשת ההגנה נדחו הטעונים לעונש ליום 10.1.08.
בהמשך, לבקשה נוספת של ההגנה נדחו הטעונים לעונש ליום 28.2.08.
בהמשך, הוגשה בקשה נוספת של ההגנה לדחיה אשר לא נעתרתי לה מהנימוקים המפורטים בהחלטה.
בהמשך נעתרתי לבקשת ההגנה והדיון נדחה לטעונים לעונש ליום 28.9.08.
בהמשך מחמת דיון שהיה קבוע לנאשם בבימ"ש מחוזי מרכז לא היה מנוס מדחיה נוספת.
בהמשך מחמת שעברתי לבימ"ש ברמלה נדחה ל- 16.2.09 – כמובן שלהגנה לא היה יד או רגל בדחיה זו והיא מאילוצי בית משפט כאמור.
בהמשך התבקשה על ידי ההגנה דחיה נוספת של הטעונים לעונש – ובהתאם להחלטת היחידה המשפטית שנעתרה לבקשה נדחה לטעונים לעונש ליום 14.5.09.
בהמשך הוגשה בקשה נוספת של ההגנה לדחות את הטעונים לעונש ובישיבה מיום 27.10.09 חזרה ההגנה ועתרה לדחיה נוספת של טעונים לעונש, תוך שהסנגור ציין שהתביעה בהגינותה הרבה הסכימה לדחיה והגענו לדיון היום.
3.התיק קבוע לטעונים לעונש היום ומסתבר שבתיק תסקיר מיום 28.2.08.
ביום 28.2.08 הסתבר כי הסנגור לא היה בארץ והתבקשה דחיה והדיון נדחה לטעונים לעונש ליום 11.9.08, כאשר למועד זה הוגש תסקיר משלים. לגבי תסקיר זה טוען הסנגור שאינו מתייחס לתיק שבפנינו אלא לתיק אחר, לגביו תלוי ועומד ערעור לבימ"ש העליון.
בכל הכבוד הראוי התסקיר מיום 10.9.08 מציין מפורשות "בהתאם להחלטת כב' בית המשפט להלן תסקיר משלים אודות הנ"ל" ושירות המבחן מתייחס בו לתסקיר מיום 28.2.08 שהוגש.
הנה כי כן, לא ניתן לדון בתסקיר מיום 28.2.08 במנותק מהתסקיר מיום 10.9.08 ולחילופין גם אם לא היה מוגש התסקיר מיום 10.9.08 או לחילופי חילופין,גם אם היתה הסכמת ההגנה לאמץ את התסקיר מיום 10.9.08 – נוכח חלוף הזמן המשמעותי בית המשפט לא יוכל להתייחס לעמדת שירות המבחן ללא תסקיר עדכני.
על ההגנה כמו גם על התביעה לנקוט עמדה ברורה בפני בימ"ש – ודהיינו האם יש ציפיה שבימ"ש יסמוך אדניו בגזר הדין על תסקירי שירות מבחן או התעלם מהם.
לא ניתן לסמוך על תסקיר אחד ולהתעלם ממשנהו, כמו כן לא ניתן להסתמך על תסקירים שחלף זמן כה רב מעת כתיבתם בלא שיוגש תסקיר עדכני.
ודוק! הדברים נאמרים מבלי שבית המשפט יקבע מסמרות לכאן או לכאן אם בסופו של יום יתן מלוא המשקל או משקל כזה או אחר לעמדת שירות המבחן ו/או המלצותיו.
4.ערה אני לחלוף הזמן המשמעותי מאז ההרשעה ומאז התסקירים אך בענין זה – לא בכדי נדרשתי לדחיות המרובות שהיו בתיק – למעט הדחיה שנבעה מאילוצי בית משפט מחמת מעבר מבימ"ש רחובות לבית משפט זה, לא ניתן לזקוף לחובת בימ"ש את חלוף הזמן המשמעותי.
5.מאחר שלא נשמעה הצהרה מצד זה או אחר שאין בדעתו להסתמך על תסקיר זה או אחר, אין מנוס מלדחות לקבלת תסקיר משלים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
