- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי נ' דזנשוילי
|
ת"פ בית משפט השלום רמלה |
3224-08
29.5.2011 |
|
בפני : נירה דסקין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי |
: אמזר דזנשוילי |
| גזר-דין | |
פרוטוקול
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7(א)+7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים [ נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן "פקודת הסמים המסוכנים) וזאת בנסיבות המפורטות בכתב האישום המתוקן ולפיהן ביום 14/03/08 בסביבות השעה 13:35 ברחוב בלוד החזיר בשקית שאחז בידו הירואין במשקל של כ-8 גרם נטו.
הצדדים הגיעו לכלל הסדר טיעון ולפיו יישלח הנאשם לשירות המבחן.היה והתסקיר בעניינו ישא אופי חיובי דהיינו יצביע על ניקיון מסמים, לקיחת אחריות והמלצה חיובית תעתור התביעה למאסר בעבודות שירות, מאסר מותנה, קנס ופסילה מותנית. במקרה של תסקיר שלילי הטיעון יהיה "פתוח".
התביעה עמדה על עתירתה אף לאחר שהתקבלו התסקירים בעניינו.
מנגד ב"כ הנאשם ביקש כי בית המשפט יטיל על הנאשם מאסר מותנה, קנס ופסילה על תנאי ובתוך כך להמנע מהטלת עבודות שירות בזכות כברת הדרך בה פסע הנאשם.
התסקירים בעניינו של הנאשם הנם חיוביים על פי אופיים ומלמדים כי הנאשם נטל אחריות למעשיו והסבירם על רקע התמכרותו לסמים. הנאשם הצליח להגמל מסמים ומן התסקיר המשלים והעדכני מיום 18/05/11 עולה כי בתקופת הדחייה המשיך שירות המבחן לעקוב אחר הנאשם אשר השתלב בטיפול, שומר על ניקיונו מסמים, מגיע למפגשים באופן סדיר, נפתח, מבטא מוטיבציה להמשך טיפול ורוכש כלים להתמודדות עם בעיות ללא פניה לסמים.
סופו של דבר ששירות המבחן ממליץ כי יוטל עליו עונש שלא יפגע בהליך הטיפולי והשיקומי לצד העמדתו במבחן סמים של השירות למשך שנה.
עוד בפני חוות דעת ממונה המציינת כי הנאשם מתאים וכשיר לעבודות שירות.
השיקולים המחמירים והמקלים בעניינו של הנאשם:
מדובר בנאשם יליד 1972, בעל עבר פלילי בגין עבירות מגוונות, בין היתר בעבירת שוד, תקיפת שוטר, עבירת נהיגה בקלות ראש, החזקת מקום להימורים והגרלות ותקיפה סתם של בן זוג כעולה מגיליון ההרשעות הקודמות (ת/1).
באשר לחומרת העבירה – עבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית הנה חמורה ביותר ובפרט כשמדובר "בסם המוות" הירואין ובכמות המצויינת בכתב האישום המתוקן – שכן טמון בה פוטנציאל הפצה אשר יש בו כדי לפגוע בנאשם ומהווה היא אף נזק לחברה כולה. ראו לעניין זה דברי כבוד השופטת פרוקצ'יה בע"פ 211/09 שמעון אזולאי נ' מ"י (פורסם בנבו, 22/06/10):
"על חומרתה המופלגת של עבירת החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית אין צורך להכביר מילים, ולא כל שכן כך הוא כאשר מדובר בכמות כה גדולה של סמים מסוג זה. הענישה בעבירות מסוג זה נועדה, קודם לכל, לשרת את מטרת הגמול לעבריין על עיסוק בסם העלול לסכן חיי אדם ולפגוע בבריאות המשתמשים בו; שנית, על העונש להעביר מסר חד-משמעי של הרתעה ביחס לעבריינים פוטנציאליים, ולשמש אות אזהרה אפקטיבי לכל מי שמתכוון לקחת חלק במערכת ההעברות והסחר בסמים, תהא אשר תהא הפונקציה אותה הוא ממלא בשרשרת זו של העברת הסם מיד ליד. מזה זמן רב, מדגישים בתי המשפט בפסיקתם את חשיבות הערך הענישתי בעבירות סמים כאחד הכלים החשובים בפעילות לביעורו של נגע הסמים. ההחמרה בענישה בגין עבירות סמים משרתת את מטרות הגמול וההרתעה, שהן היעדים העיקריים של הענישה בתחום הסמים".
מובן שלוקחת אני בחשבון את מכלול השיקולים המקלים בעניינו של הנאשם:
בראש ובראשונה אתייחס בחיוב להליך הגמילה שעבר ועובר הנאשם, אין ספק שלא רבים הם המקרים המובאים בפני בית המשפט ובהם נאשם שנגמל מסמים כנאשם שבפני. אין ספק כי הנאשם עבר ועובר דרך משמעותית שיש בה כדי לאותת על שובו לחברה התקינה. בתוך כך אני מתייחסת בחיוב לדברים שנאמרים בתסקירי שירות המבחן וכן להמלצה שבחובם.
בנוסף לקחתי בחשבון את הודיית הנאשם שיש בה נטילת אחיות מחד וחיסכון בזמן ציבורי מאידך.
ערה אני לטענה לפיה חלק מהסמים נועדו לשימושו העצמי של הנאשם, וכי מדובר באירוע שהתרחש לפני כ-3 שנים במרץ 2008 ומאז לא עבר עבירות נוספות.
התייחסתי לנסיבותיו האישיות והמשפחתיות כמפורט בטיעוני ההגנה וכן לטענה בדבר פוטנציאל הפגיעה בנאשם בעבודות שירות.
זה המקום לציין כי ברגיל היה מקום לשלוח את הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח וזאת בשל חומרת העבירה. כאמור התביעה עותרת לעונש מאסר בעבודות שירות ואילו הסנגור מבקש כי יושת על הנאשם מאסר על תנאי ועונשים נלווים בזכות אותה דרך שבה פסע.
לאחר ששקלתי מכלול השיקולים ולאור ההלכות אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
3 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות אשר יבוצעו על פי חוות דעת הממונה במפעל חסד יד ביד ברחוב החשמונאים 33 לוד. הנאשם יועסק 5 ימים בשבוע במשך 8.5 שעות ביום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
