חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי נ' גרושי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רמלה
2231-06
21.10.2010
בפני :
נירה דסקין

- נגד -
:
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי
:
1. עאמר גרושי
2. מחמד אלגורשי - נ מחק

הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירה של הכשלת שוטר במילוי תפקידו.

ביום 25.2.10 הודיעו באי כוח הצדדים כי הגיעו לכלל הסדר טיעון, במסגרתו יודה הנאשם במיוחס לו בכתב האישום, אך טרם שהוגשה, נשלח לקבלת תסקיר שרות מבחן, כאשר התביעה הודיעה כי ככל שהתסקיר ישא אופי חיובי ודהיינו יצביע על שיתוף פעולה ולא יפתחו לנאשם תיקים חדשים ותהיה המלצה חיובית תסכים המאשימה כי ההליך יסתיים ללא הרשעה תוך הטלת של"צ.

במידה והתסקיר ישא אופי שלילי באחד מהפרמטרים תעתור המאשימה להרשעה ולמאסר מותנה וקנס ואילו הסגור יסכים להרשעה ולמאסר מותנה אך יבקש להימנע מהשתת קנס ויעתור להשתת התחיבות חלף הקנס.

עתה בפני תסקיר שירות מבחן הסוקר את רקעו ונסיבותיו של הנאשם, מציין כי הנאשם מביע חרטה מילולית בגין ההתנהגות אך שירות המבחן מתרשם כי הנאשם מתקשה לראות את התנהגותו כקשורה לדפוסי חשיבה והתנהגות בעיתיים ושוליים.

נוכח מכלול האמור בתסקיר שירות המבחן שירות המבחן אינו בא בהמלצה לסיים את ההליך ללא הרשעה וממליץ להשתת עונש מאסר מותנה אשר להערכת שירות המבחן יהווה עונש מרתיע ומציב גבול.

בנסיבות האמור בתסקיר מסכימים באי כוח הצדדים כי יש מקום להרשיע את הנאשם על סמך הודאתו.

אני מורה על הרשעת הנאשם על סמך הודאתו בעובדות כתב האישום וזאת בעבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977.

ניתנה והודעה היום י"ג חשון תשע"א, 21/10/2010 במעמד הנוכחים.

נירה דסקין, סגנית נשיא

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של הכשלת שוטר ובאי כוח הצדדים עותרים במשותף ובהסכמה לענישה צופה פני עתיד, עם זאת מבקש התובע להשית לצידה של ענישה זו רכיב קונקרטי בדמות קנס ואילו הסנגור מבקש להימנע מהשתת קנס ועותר כי חלף הקנס יחויב הנאשם לחתום על התחייבות כספית שלא לעבור עבירה דומה.

שקלתי נסיבות הענין וטעוני באי כוח הצדדים.

בבואי לבחון מהו העונש הראוי להשית על הנאשם שומה עלי להתייחס לנסיבות האופפות את ביצוע העבירה שהרי גזר דינו של הנאשם אינו יכול להיות מנותק מהעובדות בהן הודה הנאשם.

עובדות כתב האישום מלמדות כי יש ממש באמירה לפיה "עבירה גוררת עבירה".

תחילתה של הפרשה בכך שבתאריך 26.10.05 בשעות הצהריים בשדרות הרצל רמלה נהג הנאשם כשלצידו נאשם אחר (אותו נאשם צרף תיק זה לתיקים אחרים ולכן עניינו אינו נדון בפני בתיק זה).

הנאשמים עוכבו על ידי שוטרים שמלאו תפקידם אותה עת בשל עבירת תנועה שביצע הנאשם 1 במהלך נהיגתו וכן בשל היות נאשם 2 דרוש לחקירה.

משנתבקש הנאשם על ידי השוטרים לעצור את הרכב פתח בנסיעה מהירה על מנת להימלט מהשוטרים, הנה כי כן, עבירה ראשונה - עבירת תנועה, גוררת עבירה נוספת – משנתבקש הנאשם לעצור הוא פותח בנסיעה מהירה להימלט מהשוטרים.

לא נחה דעתו של הנאשם 2 משני מעשים אלה ומשנתפסו הנאשמים ברכב ועוכבו לתחנת המשטרה ברמלה נאשם 2 נמלט מהתחנה.

כמובן שערה אני לכך שבתיק שבפני הנאשם אינו מואשם לא בעבירת התנועה שביצע ואף לא בכך שפתח בנסיעה מהירה על מנת להימלט מהשוטרים. עוד ערה אני לכך שלנאשם שבפני אין דבר וחצי דבר עם המלטות הנאשם 2 מהתחנה.

יחד עם זאת, מדובר במסכת של עובדות לא קלות בהן הודה הנאשם והן מהוות מסגרת עובדתית לעבירה בה הואשם והורשע והיינו הכשלת שוטר במילוי תפקידו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>