חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. לשכת תביעות מרחב נגב - באר שבע נ' אבו

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
224-10
5.7.2010
בפני :
דוד לנדסמן

- נגד -
:
מ.י. לשכת תביעות מרחב נגב - באר שבע
:
טיר היתם אבו
החלטה

החלטה

המענה לאישום היה ביום 8.2.10. הנאשם כפר באשמה באותו מעמד ובית המשפט בכתב ידו כתב והודיע כי המשפט יתנהל ביום 5.7.10 בשעה 09.00.

(בית המשפט פונה לנאשם ומבקש שיאפשר לו לסיים את המשפט בלי הפרעות).

לא היה כל צורך לזימון נוסף של הנאשם וגם אם טעה התובע שהיה נוכח בעת המענה בכך שמסר לנאשם פתק רק עם תאריך ולא שעה של הדיון, אין בכך כדי לגבור על הודעת בית המשפט אל הנאשם.

מעבר לכך, מוסר הנאשם בעצמו שבבוקר התקשר , כנראה , לתביעות כדי לברר מתי המשפט.

הנאשם הגיע מירושלים לבית משפט זה בשעת הצהריים, אחרי שהעדים שוחררו לדרכם, והוא נידון בהעדר.

מלפנים משורת הדין, איפשר בית המשפט לנאשם לבוא בדברים עם התובעת כדי לסיים את המשפט תוך הקלה בעונש, כדי לחסוך ממנו להגיע פעם נוספת לבית המשפט.

עצם קבלת הבקשה פירושה ל שדבר כי בית המשפט יצטרך לקבוע את התיק פעם נוספת להוכחות תוך הוספת נטל נוסף על יומן בית המשפט שבלאו הכי עומס.

שקלתי אם אין מקום להתנות ביטול פסק הדין בתשלום הוצאות, אבל מאחר ומדובר בעבירה מסוג ברירת משפט, הגעתי לכלל מסקנה שעקרון "סופיות הדיון" עדיף ואין מקום לפתיחת התיק מחדש, גם במחיר של תשלום הוצאות.

לא יתכן שנאשמים לא יגיעו בזמן למשפט, זה גורם מלאכה מיותרת לבית המשפט.

לציין שאם הנאשם היה מופיע למשפט, היה מעלה את כל טענותיו בזמן המתאים בפני בית המשפט כדי להוכיח את גירסתו.

במידה ויש לנאשם טענות נוספות נגד השוטרים וברצונו לתבוע את השוטרים, אין מניעה שהוא יעשה זאת , אבל לא במסגרת תיק זה.

מכל המובא לעיל, אני דוחה את הבקשה לביטול פסק הדין שהועלתה ע"י הנאשם בעל פה מאחר ואין אפשרות להגיש בקשה במזכירות שנמצאת בשביתה.

במידה והנאשם סבור שנפלה טעות הוסבר לו שיכול להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי באר שבע.

לסיכום פסק הדין בהעדר נותר בעינו.

ניתנה והודעה היום כ"ג תמוז תש"ע, 05/07/2010 במעמד הנוכחים.

דוד לנדסמן, סגן נשיא

הוקלד על ידי: איריס בן-זיקרי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>