- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. לשכת תביעות ירושלים (פלילי) נ' עבאסי
|
ת"פ בית משפט השלום ירושלים |
3106-09
12.9.2010 |
|
בפני : אורי בן-דור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: לשכת תביעות ירושלים (פלילי) |
: סעיד עבאסי (עציר) |
| גזר-דין,החלטה | |
גזר דין
הנאשם בתיק זה שלפני ביצע עבירה של אחזקת כלי פריצה עבירה לפי סעיף 413 ז' לחוק העונשין. הנאשם הודה בביצוע עבירות נשוא ת"פ 4487/09 היינו ניסיון להסיע 21 נוסעים ברכב מסוג סוואנה אשר ממנו הוצאו הכיסאות כדי שינתן יהיה להכניס כמות כזו של אנשים לרכב. ניסיון זה בוצע ב- 21/6/09. הרכב האמור לא היה שייך לנאשם. הנאשם לא נתפס באותה עת והצליח להימלט אך הרכב נתפס. ב- 21/8/09 הסיע הנאשם ברכב הרשום על שמו 6 נוסעים הוא נתפס ושוחרר על ידי המשטרה לאחר שזו הסתפקה באזהרה והחתמתו על ערבות עצמית. פרט לכך לא ננקט נגדו כל הליך באותו מעמד והרכב לא נלקח ממנו. באותה עת לא ידעה המשטרה כי הנאשם הוא זה שביצע את ההסעה נשוא אישום הראשון. ביום 16/11/09 הנאשם נחקר במשטרה אותו יום התייצב הנאשם במשטרה בעקבות זימון על ידי המשטרה במועד זה הודה בביצוע ההסעה המפורטת באישום הראשון ובאישום השני. שוב, הנאשם לא נעצר באותו יום הנאשם נעצר ביום 2/12/09 כאשר נתפס כאשר מסיע 12 נוסעים ברכב הרשום על שמו ובאותו מעמד נלקח ממנו הרכב והוא נעצר והוגשה בקשה למעצר עד לתום ההליכים ובית משפט זה עצר אותו עד לתום ההליכים ובית המשפט המחוזי כב' השופט סובול המלומד מאוד שחרר את הנאשם למעצר בית כאשר הטעם העיקרי לשחרור היה המשטרה לא העמידה את הנאשם בהזדמנות הראשונה על החומרה הרבה במעשיו. לו היתה מעמידה אותו כאמור כך מבין אני את ההחלטה יש להניח שהנאשם לא היה מבצע את האישום השלישי. הנאשם עצור היה במעצר 40 יום ממש וזאת מיום 2/12/09 עד 12/1/10. התובע מבקש מאסר בפועל ארוך ותומך הוא בקשה זו בע"פ 4430/09 וע"פ 4504/09 ובת"פ 3597/06. צודק התובע בכך שהמעשים חמורים כל מעשה חמור לבדו וההצטברות מוסיפה חומרה. הוגש תסקיר והושמעו ראיות לעונש התומכות בתסקיר. הנאשם בן 23 ללא עבר פלילי, ביצע את כל המעשים האלה כדי לתמוך במשפחה, משפחה אשר האב גרם להריסתה בכך שהוסיף אישה על אשתו הראשונה והכל נשארו ללא פרנסה ולא הצליח לפרנס את כל המשפחה וכל הפרנסה מוטל על הנאשם אשר ביצע את המעשים הללו כדי להתפרנס. השאלה היא מהו העונש הראוי בגוזרו על הנאשם. הנאשם עצמו זה שבפני לפי הערכתי אינו מסוכן לציבור. הוא שוחרר למעצר בית על ידי כב' השופט סובול המלומד מאוד ושמר על הכללים ושהה במעצר בית חודשים ארוכים. חושבני כי העונש אותו גוזר אני היום אין מטרתו הרתעת הנאשם אשר בפני. הוא כבר הורתע די והותר 40 יום מאסר בפועל לצעיר כבן 23 אשר לא ישב במאסר קודם לכן אינם דבר של מה בכך. הראיה הוא לא עבר כל עבירה מאז. מטרת העונש אם כן היא הרתעת אחרים. בגוזרי את העונש נותן אני משקל רב לעובדה שהנאשם "הופתע במידה לא מבוטלת מכך שהמסר אשר קיבל בתחילה מרשויות אכיפת החוק קרי, המשטרה לא היה המסר המתאים". סיכומו של דבר, הגעתי למסקנה כי העונש הראוי לנאשם במקרה זה הוא תשעה חודשים מאסר בפועל בניכוי 40 יום מאסר כך שהנאשם לא ישב יותר משבעה חודשים מאסר בפועל + יום 20 יום מהיום. מאסר על תנאי 5 חודשים אולם הנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם יעבור תוך שנתיים מהיום עבירת הסעת שבח ויורשע בגינה. מאסר על תנאי 3 חודשים אולם הנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם יעבור בתוך שנה מיום עבירת גניבה ויורשע בגינה. לא ראיתי לנכון לגזור מאסר על תנאי על אחזרת כלי פריצה.
הרכב הרשום על שם הנאשם נתפס על ידי המשטרה לפני 10 חודשים. מדובר ברכב פורד 1677361. אין ידיעה שיפוטית ממש לבית המשפט בדבר ערכו של הרכב היום. מדובר במשפחה קשת יום נורמטיבית. מכל הנימוקים שהזכרתי לעיל רואה אני לנכון במקום לחלט את הרכב לגזור על הנאשם קנס בסכום של 20,000 ₪. הקנס במלואו יגבה מהפיקדון בסך 20,000 ₪ והיתרה שהופקד בב"ש 9835/09 והיתרה אם קיימת תוחזר לנאשם באמצעות בא כוחו.
כלי הפריצה יושמדו.
לא ראיתי לחלט את הרכב הראשון בנוסף לנימוקים הישימים כפי שציינתי באשר לרכב השני הרי הרכב הראשון אינו שייך כלל לנאשם.
הודע על זכות ערעור בתוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ד' תשרי תשע"א, 12/09/2010 במעמד הנוכחים.
אורי בן-דור , שופט
החלטה
הנאשם יתייצב לריצוי המאסר ביום 21/09/10 בשעה 08:30 במגרש הרוסים בירושלים
תנאי השחרור יישארו בעינם.
תעוכב יציאתו של הנאשם מן הארץ.
אינני רואה לעכב את החזרת הרכב. הרכב יוחזר מיד והנאשם לא יעביר את הבעלות ברכב עד שתתקבל החלטה בערעור אם יוגש.
ניתנה והודעה היום ד' תשרי תשע"א, 12/09/2010 במעמד הנוכחים.
אורי בן-דור , שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
