ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
|
2288-09,27301-11-10
26/09/2011
|
בפני השופט:
יחזקאל ברקלי
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. יחידת תביעות ש"י
|
הנתבע:
אברהם ברדח
|
החלטה,החלטה |
הנאשם: עו"ד הודיע לי שלא להתייצב ביום 20/9/11 ושלח לי הודעה להתייצב היום. אני מבקש שאדוני יתן את החלטתו גם בהעדר הצדדים.
החלטה
כיוון שהחלטתי אינה מסיימת את הדיון בתיק, אני הולך בדרך הבלתי רגילה, ונותן את ההחלטה במעמד הנאשם בלבד כדי שניתן יהיה לסיים את התיק בדיון הבא.
ניתנה היום, כ"ז אלול תשע"א, 26 ספטמבר 2011, במעמד הנאשם.
ברקלי יחזקאל, שופט
החלטה
1.הנאשם צירף שלושה תיקים המופיעים בכותרת, הודה והורשע בעבירות שיוחסו לו והן:
א.החזקת סכין עבירה לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין תשל"ז - 1977 (להלן: "חוק העונשין").
ב.החזקה ושימוש בסם מסוכן עבירה לפי סעיף 7(א) + (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] התשל"ג - 1973 (להלן: "פקודת הסמים").
ג.הפרעה לשוטר עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
ד.הפרעה לעובד ציבור עבירה לפי סעיף 288 לחוק העונשין.
התסקיר
2.לפניי שני תסקירים. האחד, מתאריך 29/5/11 והשני, מתאריך 17/8/11.
3.מהתסקיר הראשון עולה, שמדובר באדם צעיר שלפני כארבע שנים בחר לחזור בשאלה ושמאז יש לו קושי בתפקוד חברתי תקין ונורמטיבי. שירות המבחן ביקש דחייה כדי לעקוב מקרוב אחרי התנהלותו בעיקר לאור העובדה שהוא משדר מסרים ברורים על רצונו לנהל אורח חיים נורמטיבי ומצד שני נהג להשתמש בסמים.
4.מהתסקיר השני עולה, כי הנאשם זקוק לקבל טיפול בתחום ההתמכרות ובתחום הנפשי אך בשל העדר שיתוף פעולה מצידו אין לשירות המבחן אפשרות לסייע לו ומטעם זה שירות המבחן אינו מבקש דחייה נוספת.
עמדת הצדדים
5.המאשימה מבקשת להטיל על הנאשם מאסר קצר בתוספת מאסר על תנאי והגישה פסיקה לתמוך בעמדתה.
6.הסנגור מבקש שלא למצות את הדין עם הנאשם מהנימוקים הבאים:
א.העבירות בהן הורשע הנאשם בוצעו בסוף שנת 2008 ומאז הנאשם מנהלאורח חיים נורמטיבי.
ב.מהתסקירים עולה, כי יש גם רקע פסיכיאטרי לביצוע העבירות.
7.הנאשם סיפר כי עבר לגור בבית סבו שברמת גן, שהוא לומד בנייה בחולון, שהפסיק להשתמש בסמים והוא מוכן לבצע של"צ ולשתף פעולה עם שירות המבחן.