- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. יחידת תביעות גליל - שלוחת צפת נ' לרפלד
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה בצפת |
3125-08
5.12.2010 |
|
בפני : דלית שרון-גרין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. יחידת תביעות גליל - שלוחת צפת |
: 1. רזי לרפלד ע"י ב"כ עו"ד מנור 2. מטעם הסנג"צ |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לחזרה מהודאה.
השתלשלות העניינים
נגד הנאשם הוגש ביום 10.8.08 כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בשכרות, ברמה של 340 מיקרוגרם.
הקראה ראשונה נקבעה ליום 27.11.08, ויומיים קודם לכן, הגיש סניגורו דאז, בקשת דחיה, שנענתה בחיוב.
בישיבת ההקראה, שהתקיימה ביום 21.1.09 התייצבו הנאשם וב"כ ובקשו דחיה, גם הפעם נעתר ביהמ"ש לבקשה, והדיון נדחה ל-16.9.09. לאחר מכן, ולבקשת ההגנה, נדחתה ההקראה שוב.
בסופו של יום, בישיבת ההקראה, שהתקיימה בתאריך 6.12.09 בנוכחות הנאשם וב"כ, הודה הנאשם בעובדות כתב האישום והורשע עפ"י הודאתו.
מיד לאחר מכן, טען ב"כ הנאשם דאז בזו הלשון: "העב' בוצעה במרץ 2008. הוא נוהג מ-2003. עברו כולל ה"ק אחת. רכוז האלכוהול לא גבוה במיוחד ועובד כסוכן מכירות, מבקש לקבל תסקיר בטרם טיעונים לעונש, שיכלול המלצה לגבי של"צ".
לבקשתו, ובהעדר התנגדות התביעה, הוזמן תסקיר מבחן.
מהתסקיר שהוגש, וככל שהדבר נוגע לשאלה שבפני כרגע, עולה כי הנאשם "בהתייחסו לעבירה הודה בעובדות כתב האישום עליהן הביע חרטה. מדובר בעבירה שנעברה לפני שנתיים. כיום מודע לחומרת מעשיו ולתוצאות ההרסניות שהיו עלולות להיגרם מנהיגה בהיותו שתוי. מאז, לדבריו שינה אורח חייו, עובד בצורה סדירה בחברת ביטוח ומנהל אורח חיים דתי. מהקשר עימו ומדרך התנהלותו לא נראה כי בעת בצוע העבירה היה מכור לאלכוהול ונראה כי מדובר בשימוש לרעה ושתייה על רקע חברתי".
עוד בטרם הגשת התסקיר, הגיש ב"כ הנאשם דאז בקשה להשתחרר מיצוג וזאת, לטענתו, בשל חילוקי דעות קשים וחוסר שתוף פעולה.
לאור נימוקי הבקשה שחררתי את הב"כ הנאשם מיצוג הנאשם בתיק זה.
בישיבה שלאחר מכן, התייצב הנאשם בעצמו, בקש שימונה לו סניגור מטעם הסנג"צ, וכך אכן נעשה.
בתאריך 1.7.10, התייצבו הנאשם וב"כ דהיום, ובקשו לדחות את הדיון, וזאת לאור כמות האלכוהול שנמצאה בדגימה שמסר הנאשם, משום שאותה עת, ציפו הכל לפרסומו של פסק הדין, שנודע אח"כ בשם "פרשת עוזרי".
הציפיה העומדת בבסיס בקשת דחיה זו היתה, כמובן, כי אם יוחלט בפסק הדין על העלאת רף האכיפה באמצעות מכשיר ה"ינשוף" לרמה שמעל לזו המיוחסת לנאשם – הרי שיבוטל כתב האישום שהוגש נגדו.
כך בדיוק אירע גם בדיון שנדחה ליום 13.10.10. אז נדחה הדיון ל-23.11.10.
בתאריך 23.11.10, לאחר שרף האכיפה הועמד על 290 מיקרוגרם, בקש ב"כ הנאשם לאפשר למרשו לחזור בו מהודאתו, וזאת לפי, שלטענתו, הנאשם טעה בשקול דעתו, ולא היה לו די זמן להחליט. לדברי ב"כ דהיום, טען הנאשם בפני ב"כ דאז כי לא היה שכור, אך עורך דינו הודה והוזמן התסקיר, תוך שסניגורו דאז מרגיעו ואומר ש"יהיה בסדר". הסניגור הדגיש כי אנו מצויים בשלב שטרם טיעונים לעונש, וכי התסקיר שהוגש הינו חיובי. עוד הוסיף הסניגור כי לטעמו ישנם כשלים בחומר החקירה.
הסניגור צירף פסיקה, התומכת, לדעתו, בטיעוניו.
התביעה התנגדה לבקשה וטענה כי הנאשם היה מיוצג, בגיר ואחראי למעשיו בעת ההודאה. עוד טענה כי הנאשם לקח אחריות בפני קצין המבחן והיה מודע לתוצאות מעשיו.
דיון
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
