- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. ו.מ.לתכנון ובניה זמורה רחובות נ' ממן
|
חע"מ בית משפט השלום רחובות |
5097-09
12.12.2013 |
|
בפני : עיריה מרדכי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: איל ממן |
: מ.י. ו.מ.לתכנון ובניה זמורה רחובות |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה להארכת מועד לביצוע הצו בשיפוטי שניתן בת"פ 2424/02 והמועד לביצועו הוארך כבר בעבר , ובטרם ננקטו ההליכים בתיק זה בגין אי קיום הצוף , עד ליום 10/9/08.
בגזר הדין של כב' השופטת א. לושי בתיק זה, מיום 21/11/10 הוענקה שהות נוספת של שנה לביצוע הצו עד ליום 21/11/11. מאז הגיש הנאשם מספר בקשות לאורכות נוספות והמועד הוארך על ידי כבר 4 פעמים, בהסכמת המשיבה.
המשיבה מתנגדת היום לארכה הנוםפת המבוקשת בבקשה זו (כמפורט בתגובה שצורפה).
בהחלטתי מיום 23/6/13 ציינתי כי אין הצדקה לארכות ארוכות נוספות לביצוע הצו. אוסיף ואציין כי מצב תכנוני אשר הוצב בשטח שלא כדין (בניה ושימוש) לפני שנים רבות (והרי התיק המקורי הוגש עוד בשנת 2002), ושניתן צו לסילוקו לפני שנים רבות, הינו מצב שבו המבנה והשימוש בו עומדים כאנדרטה אקיבית המתריסה בפני המחוקק/שלטון החוק.
באם המבקש סבור כי רשות התכנון אינה נוהגת עימו על פי הוראות הדין, פתוחות בפניו האפשריות לפנות לערכאות המתאימות לכך (ועדות ערר, עתירה מנהלית , ערר היטל וכד').
צוין לא אחת כי אין בהליכי תכנון כדי להצדיק הנצחת מצב בלתי חוקי בשטח, וככל שעובר הזמן , דברים אלה מקבלים משנה תוקף. צוין אף לא פעם, כי אין סתירה בין החובה בקיום צווי הריסה ו/או הפסקת שימוש, הלכה למעשה, והמשך ניהול הליך תכנוני ובניה חדשה לאחר מכן על פי אותו היתר.
הנני סבורה כי לא ניתן ליתן משקל יתר לטענת המבקש אודות טיפול לקוי של הוועדה בהליך התכנוני, שעה שמדובר בהליכי תכנון הנערכים שנים כה רבות, מבלי שהוצא עד היום היתר כדין.
לפנים משורת הדין, ועל אף שלדעתי די היה בארכות שהוענקו עד ביום, המועד לביצוע הצו יוארך פעם נוספת, עד ליום 15/4/14.
ישכיל הנאשם לכלכל את צעדיו, ככל שבהעדר אפשרות להצטייד בהיתר למצב הקיים בשטח עד למועד הנ"ל, עליו להערך מבעוד מועד לקיום הצו, ככתבו וכלשונו.
ניתנה היום, ט' טבת תשע"ד, 12 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
