לנקרי נ' רהיטי -ליאור - מרכז הישראל לריהוט
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון |
37361-05-10
26.10.2010 |
|
בפני : איריס סורוקר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אבי לנקרי |
: ליאור באום |
| החלטה,פסק-דין | |
החלטה
צילום ההזמנה יסומן ת/1 ויסרק למערכת הנט.
ניתנה והודעה היום י"ח חשון תשע"א, 26/10/2010 במעמד הנוכחים.
איריס סורוקר, שופטת
פסק דין
בפני תביעה אשר בגידרה עותר התובע לבטל עסקה לרכישת רהיטים ולהשיב לו את כספו. העסקה גובשה בהזמנה שסומנה ת/1 (יש לסרוק למערכת הנט). אין מחלוקת כי פריטי ההזמנה סופקו, וזאת למעט כורסא מדגם שזלונג, אשר בקשר אליה עורר התובע טענות שונות. לדבריו, השזלונג לא סופק בגובה הנדרש, ולאחר שעניין זה תוקן התברר כי הרגליים מתנדנדות. בסופו של יום, התובע ואשתו החליטו להמיר את הזמנת השזלונג בהזמנת כורסא חלופית. ואולם, גם הכורסא החלופית נמצאה לקויה, שכן לפי הנטען רגליה היו מתנדנדות.
הנתבע טען כי הלקוח הביא את הכורסא לחנות עם רגל שנשברה בזדון. לדברי הנתבע, הכורסא תוקנה והיא עומדת למסירה, ואולם התובע מסרב לקבלה. התובע הסביר כי חלף זמן רב מעת ההזמנה ובינתיים כבר רכש כורסא חלופית.
לא הוכח כי התובע הזיק בזדון לכורסא. מדובר בטענה קיצונית הדרושה הוכחה ואין די בעצם העלאתה. לא הוגשו תמונות של הכורסא בעת שהתקבלה לתיקון.
למרות זאת, אני סבורה כי היה על התובע לאפשר לנתבעת לתקן את הפגם בכורסא (הרגליים המתנדנדות). קורה לעיתים שנופלות תקלות וקיימים פגמים ויש לאפשר לספק לתקנם. לעיתים אין מדובר בתיקון משמעותי או מסובך, והתיקון לאחר שמתבצע מאפשר שימוש ראוי ברהיט. במקרה הנדון, לא נסתרה טענת הנתבע לפיה הכורסא עומדת מוכנה לאספקה ואילו התובע מסרב לקבלה.
אין מקום לקבל את התביעה ולבטל את העסקה להזמנת הרהיטים. יחד עם זאת, התובע יקבל פיצוי בגין הפגם שנמצא בכורסא והצורך בתיקונה. על דרך של הערכה, יפוצה בסך של 500 ₪.
הנתבע יוביל את הכורסא על חשבונו לתובע, בתוך 30 ימים מהיום ובתיאום עם התובע, בימי חול ובשעות העבודה המקובלות.
הנתבע ישלם לתובע הוצאותיו בהליך זה בסך 350 ₪.
ניתנה והודעה היום י"ח חשון תשע"א, 26/10/2010 במעמד הנוכחים.
איריס סורוקר, שופטת
הוקלד על ידי: חן הלפרין התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|