לוי נ' רוזט

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום רחובות
35337-02-12
1.5.2014
בפני :
מירב כפיר

- נגד -
:
אפרים לוי
:
ליאוניד רוזט
פסק-דין

פסק דין

רקע עובדתי:

בידי התובע שיק ע"ס 25,000 ₪ (להלן: "השיק נשוא התובענה"), אשר נמשך ע"י הנתבע.

התובע מודה כי השיק נשוא התביעה ניתן לו ע"י מר גינזבורג איגור (להלן: "איגור"), שהינו בנה של אשת הנתבע, כבטוחה להלוואה ע"ס 25,000 ₪, שניתנה ע"י התובע לאיגור .

טענות הצדדים:

הצדדים חלוקים בגרסאותיהם ביחס לנסיבות מתן ההלוואה ופירעונה.

התובע טוען כי נתן לאיגור שתי הלוואות ע"ס 25,000 ₪ כ"א בפער של כשבוע.

כבטחון להלוואה הראשונה, לטענתו, קיבל התובע שני שיקים אישיים של איגור, האחד ע"ס 15,000 ₪ והשני ע"ס 10,000 ₪ ואילו כבטוחה להלוואה השנייה, קיבל את השיק נשוא התובענה.

התובע טוען כי קיבל מאיגור ע"ח ההלוואה הראשונה סך של 15,000 ₪ בלבד וכי איגור לא החזיר לו את ההלוואה השנייה כלל.

איגור, לעומתו טוען כי קיבל הלוואה אחת בלבד ע"ס 25,000 ₪ כנגדה נדרש ע"י התובע לתת ביטחון של שיקים אישיים שלו ע"ס 25,000 ₪ וכן שיק נוסף של צד ג' על אותו סכום וכך עשה.

איגור טוען כי פרע את מלוא ההלוואה בשני מועדים. בחודש 2/11 שילם סך של 10,000 ₪, אותם קיבל מהנתבע, אשר לקח הלוואה מהבנק על מנת לעזור לו לפרוע את ההלוואה.

לאחר מכן בחודש 3/11 קיבלה אמו הלוואה מהבנק והם נסעו יחדיו על מנת לפרוע את יתרת ההלוואה בסך 15,000 ₪. במעמד פירעון זה החזיר התובע לאיגור את שני השיקים האישיים שנתן וכן שיק נוסף של ה"ה ורשבסקי וזאת מאחר שלטענתו לא מצא את השיק של הנתבע ברשותו. התובע התחייב ונשבע כי לא יפעל לפירעון השיק.

דיון:

השאלות במחלוקת הינן שתיים:

האם ניתנו לאיגור שתי הלוואות בסך כולל של 50,000 ש"ח, כטענת התובע, או הלוואה אחת בסך של 25,000 ש"ח כטענת הנתבע ?

האם נפרעה ההלוואה בגינה ניתן השיק נשוא התביעה?

גרסת התובע ביחס למתן שתי הלוואות לא הוכחה כלל:

ראשית, התובע לא צירף אסמכתא כלשהי בדבר מתן שתי הלוואות וזאת למרות טענתו של איגור כי קיבל הלוואה אחת בלבד.

גם עדותו של התובע מעלה תהיות רבות בלשון המעטה;

התובע העיד כי כבטוחה למתן ההלוואה הראשונה ביקש מאיגור שני שיקים אישיים ולאחר מכן בהלוואה השנייה שנתן ביקש שיק של צד ג' כבטוחה. לכשנדרש בחקירתו להסביר השוני בדרישותיו, טען כי השיקים האישיים נראו לו בעייתיים והוא רצה חיזוק, מעין ערב. כמו כן טען כי הוא לא סומך על השיקים של איגור (עמ' 5 בשורות האחרונות בפרוטוקול).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>