חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לוי ואח' נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
25751-04-10
4.7.2012
בפני :
איטה קציר

- נגד -
:
1. כרמיאל לוי
2. גלית לוי

:
המוסד לביטוח לאומי
החלטה

החלטה

1.באת כוח הנתבע הגישה בתאריך 25/6/12 בקשה לתיקון פסק הדין מיום 29/4/12 בטענה, כי הנתבע הסכים לחזור בו מעילת הדחייה לחודשים 8/09 עד סוף 10/09 בגין בעלות ושימוש קבוע ברכב מנועי נכון לתקופה הנ"ל ולהכיר בתביעה בכפוף להתקיימות יתר תנאי החוק בעניינם של התובעים.

2.יש לציין, כי בכתב ההגנה שהוגש לבית הדין ב-10/8/10 התייחס הנתבע רק לשני נושאים – לאי שיתוף פעולה בהמצאת מסמכים וכן לבעלות ולשימוש ברכב לצרכים רפואיים. יחד עם זאת, צוין בסעיף 9 לכתב ההגנה, כי "יתר תנאי הזכאות לגמלת הבטחת הכנסה לא נבדקו".

3.בתיק זה התקיימו דיונים בבית הדין בתאריכים 4/4/11, 12/6/11, 9/10/11, 19/3/11 עד שלבסוף התקבלה ההודעה מב"כ הנתבע ביום 25/4/12, כי החליט להכיר בתביעה בכפוף להתקיימות יתר תנאי החוק בעניינם של התובעים. בהודעה הנ"ל היתה התייחסות רק לבדיקת רופא המוסד, לאחר שעיין במסמכים הרפואיים שהועברו אליו, ואשר קבע כי אכן היה צורך בשימוש ברכב מנועי על ידי תובעים וזאת לצרכים רפואיים.

4.בין הדיונים הללו היו פניות בכתב של התובע מס 1, כי הוא, אשתו והילדים מתקשים להתקיים בנסיבות הקיימות ובקשות לזרז את הדיון בתביעה לגמלת הבטחת הכנסה.

5.בתאריך 29/4/12 ניתן פסק דין, שבו חייבתי את הנתבע לשלם לתובעים גמלת הבטחת הכנסה לחודשים אוגוסט עד סוף אוקטובר 2009.

6.במהלך כל השנתיים של הדיונים שהתקיימו בפני ב"כ הנתבע לא טענה ולו פעם אחת, כי אשת התובע לא התייצבה בשירות התעסוקה כדורשת עבודה וכי ממילא הזכאות של בני הזוג לא קיימת מאחר ואין התייצבות הנדרש של אשת התובע (התובעת מס' 2) לתקופה הרלוונטית.

7.כחודש ימים לאחר מתן פסק הדין הוגשה לי הבקשה לתיקון פסק הדין ולמעשה לבטל את תשלום גמלת הבטחת הכנסה, היות ובני הזוג אינם זכאים לה כי אשת התובע לא התייצבה בשירות התעסוקה כדורשת עבודה.

8.לא מקובל עלי כי אנהל דיון במשך שנתיים בתיק של הבטחת הכנסה על שלושה חודשים מבלי שהנתבע יטען את כל טענותיו ביחס לזכאות או אי זכאות בני הזוג לגמלת הבטחת הכנסה. אין זה סביר בעיני שאחרי שנתיים של התדנויות בבית המשפט יעלה הנתבע טענה חדשה, שלא נדונה בבית הדין ואשר בפועל שוללת את זכאות בני הזוג לגמלת הבטחת הכנסה ולמעשה מבטלת את כל ההליך שהתקיים בבית הדין.

9.בנסיבות אלה לא מדובר בתיקון טעות סופר, אלא ביטול פסק הדין בכל הנושא של תשלום גמלת הבטחת הכנסה, כאשר הנושא של אי התייצבות אשת התובע (התובעת מס' 2) לא עלה כלל במהלך כל הדיון בבית הדין. מחובת הנתבע היה לטעון את העדר ההתייצבות כבר בכתב ההגנה במפורש, כדי שהטענה תבדק לגופה. משלא נטענה הטענה הנ"ל בכתב ההגנה, אינני מוכנה להתייחס אליה לאחר מתן פסק הדין.

10.בנסיבות אלה הבקשה נדחית בזאת ופסק הדין נשאר על כנו ומחובת הנתבע לשלם לתובעים את גמלת הבטחת ההכנסה.

11.אין צו להוצאות.

ניתנה היום, י"ד תמוז תשע"ב, 04 יולי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>