חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לוגסי(עציר) נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
עמ"ת
בית המשפט המחוזי באר שבע
10957-08-10
15.8.2010
בפני :
אליהו ביתן

- נגד -
:
גולן לוגסי (עציר)
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

כללי

1.נגד העורר הוגשו לבית משפט השלום באר- שבע שני כתבי אישום. באחד נטען כי בתאריך 22.6.10 בסמוך לשעה 09:45 הוא התפרץ לדירת מגורים ע"י פתיחת דלת הדירה – שהיתה סגורה אך לא נעולה וגנב משם תיק שהכיל 700 ₪ ובשני נטען כי בתאריך 1.7.10 הוא ניפץ חלון רכב חונה וגנב ממנו תיק שהכיל בין היתר כרטיס אשראי ו- 500 ₪ ולאחר מכן הוא השתמש בכרטיס האשראי ומשך באמצעותו 5500 ₪.

המשיבה ביקשה לעצרו עד תום ההליכים ובית המשפט (כב' השופט נ' אבוטהה)(להלן:"בית המשפט") נעתר לבקשתה.

מכאן הערר.

2.ב"כ העורר הסכים לקיומן של ראיות לכאורה להוכחת העבירות המיוחסות לו ולקיומן של עילות מעצר. טענתו היא כי בנסיבות הכוללות ראוי היה לשחררו לחלופת מעצר שהוצעה על ידו, כמומלץ בתסקיר המעצר שהוגש לבית המשפט.

3.ב"כ המשיבה טענה כי העבירות שביצע העורר חמורות וכך גם עברו הפלילי וכי החלופה המוצעת אינה מתאימה וביקשה להותיר את ההחלטה לעצרו עד תום ההליכים על כנה.

דיון והכרעה

1.עיינתי בהודעת הערר, בטיעוני הצדדים בבית המשפט ובהחלטת בית המשפט, שמעתי את טיעוני הצדדים בפני, שמעתי את הערבים המוצעים וקראתי את תסקיר המעצר שהוגש לבית המשפט. הגעתי למסקנה שבנסיבות העניין יש לקבל את הערר.

2.העבירות המיוחסות לעורר, בנסיבותיהן, הן עבירות רכוש פשוטות שכשלעצמן אינן מקימות עילת מעצר.

3.עברו הפלילי של העורר משמעותי והוא כולל עבירות מתחום האלימות, הרכוש, בריחה ממעצר וסמים. תלויים ועומדים נגדו שני מאסרים על תנאי בני 12 ו- 4 חודשים, שהעבירות המיוחסות לו כאן מפעילות אותם. בזמן ביצוע העבירות המיוחסות לו היה העורר משוחרר בערובה בתיק ב.ש. 639/09 של בית משפט השלום באר שבע - בו יוחסו לו עבירות של התפרצות לבניין וקשירת קשר.

נתונים אלה מלמדים כי שחרור העורר עלול לסכן את שלום הציבור ומכאן כי קיימת עילה לעוצרו.

4.העורר כבן 33. הוא בן למשפחה בת 10 ילדים שתיפקודה לאורך השנים היה לקוי. מרבית אחיו בעלי עבר פלילי ומכורים לסמים. העורר הוצא מביתו לפנימיה בהיותו בגיל 8. הוא התייתם מאביו בהיותו בן 11 והתחיל לבצע עבירות בגיל צעיר. כבר בגיל 12 הושם במוסדות סגורים של חסות הנוער ובגיל 15 נשלח למאסר. מאז, הוטלו עליו עונשי מאסר לתקופות שונות ולמעשה מרבית חייו עברו עליו בכלא. הוא השתחרר ממאסרו האחרון בנובמבר 2008.

5.בחודש מאי 2009 הוא הופנה לשירות המבחן. העורר ביטא רצון לשנות את אורחות חייו וביקש סיוע בעריכת השינוי. מאז הוא נתון תחת צווי פיקוח שהוארכו מפעם לפעם, שהיו אמורים להסתיים באוגוסט השנה.

בתקופת הפיקוח היה העורר בקשר פרטני רציף וסדיר עם העובדת הסוציאלית מהרשות לשיקום האסיר ובקשר מעקבי פיקוחי עם קצינת המבחן. לאחר מכן הוא שולב בשיחות פרטניות סדירות עם קצינת המבחן ובמעקב בדיקות שתן.

שירות המבחן מציין כי הקשר עם העורר אופיין בהגעה סדירה לשיחות ולמעקב בדיקות השתן ובנכונותו לשתף ולחשוף החלקים המכשילים באישיותו. שירות המבחן התרשם שהעורר עושה מאמצים לשנות את אורחות חייו והוא אף התחיל לעבוד. בשלב מסוים הצטרף העורר לקבוצה טיפולית והוא השתלב בה היטב, שיתף פעולה עם המערך הטיפולי ונהפך לדמות משמעותית בקרב חברי הקבוצה. במהלך תקופת הפיקוח לא נפתחו לו תיקים.

שירות המבחן ציין כי לנוכח מאפייני אישיותו של העורר והעובדה שבמשך שנים ניהל אורח חיים שולי שהביא להטמעת נורמות וערכים עברייניים אצלו, קיימים מצבים בהם הוא מתקשה להעריך באופן מלא מצבי סיכון שיכולים להביא לרגרסיה בתהליך השיקום והשינוי אותו הוא מעוניין לערוך. עוד צוין כי במקרה זה תהליך השיקום והשינוי הינו ארוך וממושך ויתכן ויכלול נסיגות.

שירות המבחן נפגש עם שלושת הערבים המוצעים – אמו, חברתו וחברו של העורר והמליץ לשחררו לבית אמו בתנאי מעצר בית ובפיקוח מתמיד של אחד הערבים המוצעים ובפיקוח אלקטרוני. כן הומלץ על פיקוח זמני של שירות המבחן, למשך 6 חודשים.

6.הדיווח אודות התנהלות העורר במהלך השנה האחרונה יכול להצביע על שינוי חיובי בעל משמעות. העורר היה מעורה במשך שנים רבות בעולם העברייני, ביצע עבירות, נכנס לכלא, השתחרר וחוזר חלילה, והנה, הוא מצליח להחזיק מעמד במשך שנה בהליך טיפולי די אינטנסיבי ולהימנע מביצוע עבירות. העובדה שהעורר עבד במשך מספר חודשים עד למעצרו בפינוי אשפה במסגרת מחלקת שפע בעיריית באר שבע, נחשבת מאוד בעיני. כשאני מעמיד את העבירות המיוחסות לעורר - על הסיכון הנלמד מהן לשלום הציבור משחרורו, אל מול התהליך השיקומי שהעורר היה בעיצומו בזמן שנעצר וחשיבותו לעורר ולחברה, נראה לי שיש לתת לעורר הזדמנות לשוב למסלול השיקומי בו החל ולהוכיח את עצמו. היתרון הגלום בסיכוי שהמהלך יצליח עולה בעיני על הסיכון הטמון בשחרור העורר בתנאים מגבילים.

7.הערבים המוצעים הם כאמור חברתו של העורר – שבימים הקרובים עומדת להינשא לו, אמו וחברו. אמו וחברתו שימשו בשנה האחרונה כערבים לו ובמהלך כל התקופה לא נרשמו הפרות של התנאים שנקבעו לו. התרשמתי שהן מעוניינות בטובתו ודואגות לו ומעריכות את התהליך השיקומי שהוא עבר. נראה לי שביחד עם הפיקוח האלקטרוני המוצע ניתן יהיה להשיג את מטרות המעצר בדרך שפגיעתה בעורר פחותה, ושיש בה תקווה לעורר ולחברה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>