חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לביא ואח' נ' אגודת הסטודנטים של המכללה האקדמית נתניה ואח'

תאריך פרסום : 02/06/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
43214-05-10
27/05/2010
בפני השופט:
הילה גרסטל

- נגד -
התובע:
1. אוריין לביא
2. עדי פרילינג
3. מיטל בנאי

הנתבע:
1. אגודת הסטודנטים של המכללה האקדמית נתניה
2. רועי שחם
3. עומרי יוגב
4. פרי נתנאל
5. כפיר אימברמן

החלטה,החלטה

החלטה

זוהי בקשה לצו עשה זמני.

במסגרת בקשה זו עותרים המבקשים, שהם 4 סטודנטים במכללה האקדמית נתניה, לגרום לכך שהבחירות לאגודת הסטודנטים יתקיימו במועדן. לבקשה זאת יש רקע קודם.

ביום 17.5.10 הוגשה תובענה קודמת שמספרה 29333-05-10 ובה עתרו שלושה מתוך ארבעת המבקשים היום למתן סעדים זמניים דחופים. בבקשתם זו ציינו כי במהלך חפוז, שלושה שבועות לפני הבחירות המתוכננות לעמותה, תוך הפרה של הוראות מהותיות בתקנון המצוי המחייב את העמותה, הודחה המבקשת 1 מחברותה בעמותה וזאת מתוך רצון לשלול ממנה את זכותה להעמיד עצמה לבחירה כיו"ר ועד העמותה.

הדיון במעמד הצדדים נקבע ליום 20.5.10. המשיבים בתובענה היו אותם משיבים כמו בתובענה דנן. בתובענה דנן יש משיב נוסף, משיב 5, ואתייחס אליו בהמשך.

ביום הדיון, 20.5.10, במעמד הצדדים, כאשר המשיבה 1 הייתה מיוצגת על ידי עו"ד, ולאחר דין ודברים, ולנוכח העובדה שהתברר שנפלו כשלים בדרך ההתנהלות שהביאה להגשת התובענה, הגיעו הצדדים להסכמה על פי הצעתי שההחלטה המדיחה את המבקשת 1 מהעמותה וההחלטה המורה על שינוי שיטת הבחירות יבוטלו, שהמשיבה 1 תפעל על פי התקנון ועל פי כל דין בנושא הבחירות ושמינויה של ועדת הבחירות שנעשה בישיבה מיום 9.5.10 יישאר על כנו.

הבחירות אמורות להתקיים ביום 30.5.10 ומתברר כי ביום 25.5.10 הודיע משיב 5, יו"ר ועדת הבחירות, על התפטרותו מתפקידו. המבקשים, שחששו כי כתוצאה מהתפטרות זו יידחו הבחירות, פנו ודרשו כינוס המועצה לצורך בחירת יו"ר חדש לוועדת הבחירות.

ביום 26.5.10 לפנות בוקר הודיע המשיב 2, יו"ר אגודת הסטודנטים, על כינוס אסיפה היום בשעה 18:00 לשם מינוי יו"ר ועדת בחירות חדש אלא שבנוסף לכך כלל בסדר היום גם אשרור החלטות המועצה מיום 9.5.10 בדבר שינוי שיטת הבחירות, אותן החלטות שבוטלו בהסכמה בפסק דין שניתן ביום 20.5.10.

המבקשים סבורים כי התפטרותו של משיב 5 אינה מסיבות ענייניות. משיב 5, הנוכח באולם ומיוצג, טוען כי התפטר בשל חוסר אפשרותו לתפקד בנסיבות שנוצרו ואני נוטה לקבל את עמדתו אך גם אם שיקוליו וסיבותיו אחרים, אין בכך כדי להעלות או להוריד בנקודה זו.

אין ספק שהמבקשים זכאים לסעד הזמני המבוקש על ידיהם: יש לקיים את הבחירות במועדן, יש לבחור יו"ר ועדת בחירות עוד היום ואם לא ייבחר יו"ר, ימונה יו"ר ועדת הבחירות על ידי נציג המכללה האקדמית, פרופ' צבי ארד, על פי הצעתו במכתבו מיום 26.5.10.

ישיבת המועצה שתכונס היום לצורך בחירת יו"ר ועדת בחירות חדש, לא תדון בשינוי שיטת הבחירות מאחר ששינוי השיטה בוטל בהסכמה בפסק דין מלפני שבוע וכדי להעלות שוב את הנושא לדיון, יש לפעול על פי חוק העמותות והתקנון בדבר הודעה מבעוד מועד על פי המועדים הקבועים בחוק ובתקנון.

אני מורה כאמור לעיל.

צר לי מאוד על הדרך שבה מתנהלת מערכת הבחירות לאגודת הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה וכדי לא להסלים את מערכת היחסים איני פוסקת הוצאות נגד המשיבים למרות שלנוכח ההתנהלות היו המבקשים זכאים להוצאות הדיון היום.

ניתנה והודעה היום י"ד סיון תש"ע, 27/05/2010 במעמד הנוכחים.

הילה גרסטל, שופטת - נשיאה

החלטה

אין מדובר בפסק דין. מדובר בהחלטה אחרת. אין מקום לעיכוב מאחר שעיכוב משמעותו איון ההחלטה. אני מזכירה למשיב 2 כי הוא לא טרח להגיש תשובה כתובה, לא הגיש תצהיר בתמיכה לתשובה ולמעשה אין כל עמדה שלו כדין בפני בית המשפט.

אני דוחה את הבקשה.

ניתנה והודעה היום י"ד סיון תש"ע, 27/05/2010 במעמד הנוכחים.

הילה גרסטל, שופטת - נשיאה

הוקלד על ידי: אורטל בוקובזה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ