חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כמאל נ' אבו עואד ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
18107-11-09
29.6.2010
בפני :
שלומית פומרנץ

- נגד -
:
1. האיל פדללה אבו עואד
2. אנואר האיל אבו עואד

:
1. זכי כמאל
2. עו"ד

החלטה

החלטה

זוהי בקשה לביטול פס"ד, שניתן נגד הנתבעים ביום 26.1.10 בהעדר כתב הגנה מטעמם.

בתיק ביהמ"ש מצויים שני אישורי מסירה לנתבעים. על אישור המסירה לנתבע 1 חתם בן משפחה שנראה כמי שמלאו לו 18 שנה, ואילו על אישור המסירה לנתבע 2, חתם הנמען עצמו.

הנתבעים מודים כי כתב התביעה נתקבל אצלם במועד, אך המצהיר מטעמם (הנתבע 2) טוען כי לאחר קבלת כתב התביעה יצר קשר עם משרד התובע, כאשר עו"ד ג'ריס ממשרדו מבטיח להמציא לו פרטים ומסמכים, ואף הבטיח כי ידאג למחיקת כתב התביעה שהוגש כביכול בטעות.

הסברי המצהיר אינם מהווים נימוק מספיק לאי הגשת כתב הגנה.

מו"מ בין הצדדים וחילופי שיחות או מכתבים ביניהם אינם סיבה מספקת לאי הגשת כתב הגנה, ויש לדאוג לקבלת אורכה להגשתו, ו/או להגישו במקביל לניהול מגעים עם הצד שכנגד.

ביטול פסה"ד, אם בכלל, הוא אפוא משיקול דעת ביהמ"ש, ולא מחובת הצדק.

התובע, עו"ד במקצועו, דורש בתביעתו שכ"ט בגין ייצוג הנתבעים בהליכי מעצר לאחר שנחשדו בגרימת מותו של הסב.

הנתבע 2 טוען בתצהירו כי בין הצדדים לא נחתם הסכם שכ"ט וכי לא סוכם בע"פ גובה שכר טירחתו של התובע.

עם זאת, הוא מאשר כי הסכים שעו"ד נאדר ג'רייס ממשרדו של התובע ייצג אותו ואת אביו בדיון באופן חד פעמי.

לטענתו שכה"ט הנדרש בתביעה הוא מופרז ולא מוצדק ביחס לשירות המשפטי שניתן לו ולאביו.

סיכויי הגנתם של הנתבעים כנגד תביעת התובע אינם ברורים כלל ועיקר, ואין הם מעלים גירסה משלהם לגבי שכה"ט המגיע לתובע בגין ייצוגו אותם.

עם זאת יש לתת להם את יומם בביהמ"ש.

בהעדר הסבר מניח את הדעת לאי הגשת כתב ההגנה; נוכח האיחור בהגשת הבקשה לביטול פס"ד, וסיכויי ההגנה הבעייתיים, אני מחליטה כי פסה"ד יבוטל בתנאי שהנתבעים יפקידו בקופת ביהמ"ש תוך 30 יום, סכום במזומן של 5,000 ₪, וכן יישאו בהוצאות התובע בסך 1,000 ₪ + מע"מ לתשלום תוך 30 יום.

עם קיום שני התנאים המצטברים דלעיל, יתבטל פסה"ד והנתבעים יגישו כתב הגנה תוך 30 יום נוספים.

ניתנה היום, י"ז תמוז תש"ע, 29 יוני 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>