- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
כהן נ' כליף ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון |
2241-09
21.12.2009 |
|
בפני : יעל בלכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אירה כהן |
: 1. אלי כליף 2. דוד אבישי |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפניי תביעה בגין נזקים עקיפים שנגרמו לתובעת בשל תאונת דרכים.
עסקינן בתאונת שרשרת. רכב התובעת נפגע מרכב שבו נהג הנתבע 1. רכב הנתבע 2 פגע מאחור ברכב הנתבע 1.
הנתבעת בלמה בפתאומיות בצומת מרומזר לאחר שנסעה באיטיות, וזאת בשל רכב אחר שאינו קשור בצדדים לתיק. התובעת הצליחה לבלום. הנתבע 1 נסע אחרי התובעת. לטענת הנתבע 1, הוא הצליח לבלום ואולם אז הגיע הנתבע 2 מאחור, פגע בו והדף אותו על רכב התובעת. זוהי גרסתו של הנתבע גם בהודעה שמסר למשטרה (נ/1). הנתבע 2 טוען כי רכב הנתבע 1 כבר פגע ברכב התובעת.
בעדות בבימ"ש הוסיף הנתבע 1 וטען כי התובעת והנתבע 2 עמדו ברמזור ואז החלו בנסיעה וכי נתבע 2 כלל לא עמד ברמזור, אלא הגיע בנסיעה רציפה מאחור. זה מסביר, לגרסת הנתבע 1, את עוצמת הפגיעה ברכבו, כפי שעולה מחוות הדעת שהציג בעניין הנזקים לרכב (נ/2. חוו"ד ללא תמונות). הנתבע 2 טוען כי עמד ברמזור אחרי רכב הנתבע 1 והתובעת, ולא המשיך בנסיעה רצופה.
התובעת ציינה בכתב התביעה כי הנתבע 1 פגע ברכבה מאחור, ושניות מספר אחר כך פגע בו הנתבע 2. כן העידה כי לפי מיטב זיכרונה, לאחר שרכב נתבע 2 פגע ברכב נתבע 1, רכב הנתבע 1 לא נהדף שוב אל רכבה. לדבריה הרגישה חבטה אחת בלבד של רכב הנתבע 1 ברכבה, ושמעה "שני בומים".
בנסיבות האמורות אני מעדיפה את גרסתה של התובעת, שהייתה מהימנה ולא נסתרה, ואשר מתיישבת עם גרסת הנתבע 2 לתאונה. בכל הקשור לאחריות נתבע 1 או נתבע 2 לתאונה, עדות התובעת היא עדות בלתי תלויה.
אשר על כן אני מחייבת את הנתבע 1 לשלם לתובעת את נזקיה על פי אישור הפסדים - סך של 1800 ₪ בגין השתתפות עצמית, 1064 בגין השתתפות עצמית עבור נזקי ירידת ערך ו- 50 ₪ בגין כינון. כן ישלם הנתבע 1 לתובעת החזר אגרה בסך 50 ₪ והוצאות משפט בסך 300 ₪. סך כל התשלום הוא 3264 ₪.
איני מוצאת לנכון פסוק נזק בגין הפסד ימי עבודה שלא הוכח (הוצג אישור על השתכרות ליום עבודה, אך לא הוצגו ראיות להפסד יום עבודה בגין התאונה).
התשלום יבוצע בתוך 30 ימים ממועד המסירה, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה, 24/9/09, ועד לתשלום המלא בפועל.
יש לציין כי הנתבע 1 נהג ברכב משטרתי. לדבריו בדיון מסר את הפרטים הדרושים לחב' ביטוח ענבל/לגורמים המוסמכים. מכל מקום, לא הוגשה כל בקשה של חברת הביטוח/המדינה להצטרף כצד. ככל שעל פי ההסדרים הרלבנטיים, על חברת הביטוח או המשטרה לשאת בתשלום ביחסיה עם הנתבע 1, יסדירו זאת הנתבע 1 והמדינה/המשטרה/חברת הביטוח ענבל, ביניהם. אין בכך כדי לגרוע מחובת התשלום של הנתבע 1 ביחסיו מול התובעת.
התביעה כנגד הנתבעים 2-3 נדחית.
בנסיבות העניין אינני עושה צו להוצאות לטובת הנתבעים 2-3.
המזכירות תעביר לסריקה את המוצגים שהוגשו וסומנו נ/1- נ/2
ניתן היום, ד' טבת תש"ע, 21 דצמבר 2009, בהעדר הצדדים.
המזכירות תדוור בדואר רשום + אישור מסירה
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
