כהן(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר
|
עת"א בית המשפט המחוזי מרכז |
40388-01-11
29.3.2011 |
|
בפני : נגה אהד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שלום כהן (אסיר) |
: שרות בתי הסוהר |
| החלטה | |
החלטה
לאחר ששמעתי את הטיעונים, נחה דעתי כי שב"ס לא פעל כפי שהיה צריך לפעול במקרה זה. מאחר:
1.בעת הדיון בבית המשפט ביום 8.3.11 לא גילה שב"ס לבית המשפט עובדת קיומה של עבירת משמעת שטרם נדונה מינואר 2011 שעניינה "הברחת נעליים השייכות לבת זוגתו של העותר". עניין הברחת הנעליים נדון לאחר הדיון בבית המשפט, ולאחר ששב"ס היה מודע להוראת בית המשפט להוציא את העותר לחופשה.
2.שב"ס טעה וייחס לעותר תיק אלמ"ב בעקבות הודעת משטרת ישראל, רק כעבור זמן הודיע משטרת ישראל כי נפלה טעות ולא מדובר בתיק אלמ"ב, ולא מדובר בתיק בכלל, ואז לטענת שב"ס החלו לבחון עניינו של העותר.
3.היה מקום לבחון עניינו של העותר בזהירות רבה על רקע "הנזק שנגרם לו בעקבות הודעת המשטרה בטעות". מלכתחילה היה מקום לדון בעניינו, בעניין הנעליים, בתוך מועד קרוב ככל האפשר למועד האירוע, קרי בינואר, אפילו הפקנ"צ מאפשר תקופה ארוכה יותר.
ולעניין אירוע עבירת משמעת, מתוך עיון בדו"ח עולה כי מדובר בעבירה שעניינה צעקות כלפי מי, שלטענת העותר נמצא איתו ביחד בתא, מכאן שהאירוע אינו בעל משמעות חמורה.
בנסיבות אלה, ולאור החלטת בית המשפט מיום 8.3.11 אני מורה להוציא את העותר לחופשה, אלא אם כן יימצא דבר חדש המונע זאת וישקל בהתאם.
ניתנה והודעה היום כ"ג אדר ב תשע"א, 29/03/2011 במעמד הנוכחים.
נגה אהד, שופטת בכירה
הוקלד על ידי: גיטה גוטמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|