- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
כהן אגם נ' ריבי
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
38587-12-11
22.12.2011 |
|
בפני : משה סובל-שלום ת"א |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מירה כהן אגם |
: רונן ריבי |
| החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשתה של המבקשת, החייבת בתיק הוצל"פ 01-85635-95-0, ליתן לה רשות ערעור על החלטתו מיום 4.12.11 של כב' רשם ההוצל"פ רט עמיעד לפיה נדחתה בקשתה להכריז עליה כמוגבלת באמצעים.
2.לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה לא מצאתי שיש צורך בתגובת המשיב שכן דינה של הבקשה להדחות, בהתאם לתקנה 119 ז לתקנות ההוצל"פ.
3.מהבקשה עולה כי כבר ביום 21.9.11 נדחתה בקשתה של המבקשת להכריז עליה כמוגבלת באמצעים בדיוק כמו אותם נימוקים שהביאו לדחיית הבקשה הנוכחית ועל ההחלטה הראשונה לא הוגש ערעור ולמעשה לא השתנו הנסיבות וניתן היה לדחות את הבקשה השניה על הסף.
4.אין למבקשת זכות קנויה להיות מוכרזת כמוגבלת באמצעים שכן סעיף 69 ג. (א) לחוק ההוצל"פ מקנה לרשם ההוצל"פ שיקול דעת האם להעתר לבקשה, בנסיבות העניין.
בענייננו היקף חובותיה של המבקשת הינו גדול מאוד והתשלום אותו מציעה לשלם הינו נמוך מאוד. עוד מתברר כי תיק איחוד שהיה למבקשת פוזר בשנת 2005 בשל אי קיום החלטות וכן בוטל הליך פשיטת הרגל בשל אי קיום החלטות.
5.בהחלטתו קבע הרשם הנכבד כי התנהלות המבקשת מראה על ניצול לרעה של ההגנה אותה מקנה הליך איחוד התיקים והליך פשיטת הרגל.
בבקשתה שבפני טוענת המבקשת כי אין בכוונתה לנצל לרעה את הליכי ביהמ"ש ומסבירה מדוע לא עמדה בהחלטות שהביאו לפיזור תיק האיחוד ולאחר מכן לביטול תיק פשיטת הרגל. יצוין כי מדובר בהסברים מאולצים.
6.נראה כי מצבה הכלכלי והאישי של המבקשת איננו קל, וזהו בדר"כ מצבם של חייבים המבקשים להיות מוכרזים כמוגבלים באמצעים, ועל המבקשת חובת ההוכחה כי הפעם כוונותיה רציניות וכי תוכל לעמוד בהחלטות רשם ההוצל"פ.
מבחן לרצינות כוונותיה של המבקשת, על מנת שתשקל לגופה בקשתה להכרזה כמוגבלת באמצעים יהיה הפקדת סך של 3,000 ₪ בתיק ההוצל"פ.
ככל שתפקיד המבקשת את הסך האמור עד ליום 31.1.12 תהיה זכאית לחדש את בקשתה בפני רשם ההוצל"פ אשר ישקול את בקשתה לגופה.
ככל שתתבצע הפקדה יחליט רשם ההוצל"פ כיצד לחלק את הכספים בין הנושים.
7.בכפוף לאמור בסעיף 6 לעיל, נדחית הבקשה למתן רשות ערעור.
ניתנה היום, כ"ו כסלו תשע"ב, 22 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
