כדייר נ' עיריית פתח תקווה
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
55166-01-11
19.1.2012 |
|
בפני : ניצה מימון שעשוע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: איתן כדייר |
: עיריית פתח תקווה |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה על נזקים שנגרמו לרכבו של התובע ביום 19.4.09 עקב עליה על פס האטה מעוגל ("במפר") ברח' אינשטיין בקריית מטלון שבתחום סמכותה של הנתבעת. לטענת התובע, פס ההאטה היה בגובה העולה על המותר בתקנות ועל כן נגרם לרכבו נזק באגן השמן ומגן תחתון. התובע תיקן את אגן השמן במוסך ושילם 1,304 ₪ (הוצגה חשבונית) ולדבריו מאחר שלא היה ניתן להשיג מגן תחתון משומש, הפחית ממחיר הרכב בעת מכירתו לקונה סך של 1,500 ₪.
התובע הגיש חוו"ד מודד מטעמו, ולפיה גובה הבמפר בנקודת השיא הינו 17 ס"מ, בעוד שעל פי תקנות משרד התחבורה הגובה המירבי המותר הינו 10 ס"מ.
הנתבעת לא חלקה על המדידה שנערכה מטעם התובע, וטענה כי הבמפר הותקן בהתאם להנחיות משרד התחבורה אך יתכן שבמהלך השנים עקב שקיעת הכביש נוצרה דפורמציה שהביאה להגבהת הבמפר באופן יחסי. לטענתה, אלמלא נסע התובע במהירות מופרזת לא היה נגרם לרכבו כל נזק, כפי שלא נגרם נזק לכל יתר הרכבים העוברים בכביש מדי יום.
עדות התובע בדבר אופן התרחשות הנזק לרכבו היתה מהימנה עלי. מאחר שאין מחלוקת כי פס ההאטה הינו בגובה העולה במידה רבה על המותר בתקנות, אני קובעת כי הנתבעת גרמה ברשלנותה לנזק. יחד עם זאת, סביר להניח כי התובע נהג במהירות גבוהה מדי ביחס לתנאי הדרך, בהתחשב בכך שהבחין בבמפר זמן מספיק לפני העליה עליו והיה עליו להאט בהתאם.
לפיכך אני משיתה על התובע אשם תורם של 30%.
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 70% מסכום הנזק, אותו אני מעמידה על סך 2,000 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע סך של 600 ₪ בגין עלות חוו"ד המודד, וכן אגרת המשפט.
ניתן היום, כ"ד טבת תשע"ב, 19 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|