- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ינוביץ קרול נ' בטוח לאומי-סניף חיפה
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
1309-08
26.6.2011 |
|
בפני : אילת שומרוני-ברנשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ינוביץ קרול |
: בטוח לאומי-סניף חיפה |
| החלטה | |
החלטה
לפנינו תובענה מטעם התובע להכיר באירוע לבבי בו לקה ביום 12.10.2007 כ"פגיעה בעבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה 1995.
המל"ל דחה את תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה במכתבו מיום 17.2.2008.
ביום 24.3.2010 ניתן פסק דין על ידנו אשר דוחה את תביעת התובע. התובע ערער לבית הדין הארצי ובפסק הדין של בית הדין הארצי מיום 17.3.11 נקבע, כי יש למנות מומחה רפואי בשאלת הקשר הסיבתי בין הארוע החריג בעבודה כפי שמתואר על ידי המערער לבין בואו של האוטם במועד שבא.
להלן העובדות, בהתאם למפורט בפסק הדין מיום 24.3.10:-
התובע הינו חשמלאי. התובע עובד בזוגולובק מאז שנת 1978.
במסגרת עבודתו – התובע מתקן תקלות במכונות ופורש כבלים שונים, לרבות כבלי תקשורת.
עבודתו של התובע היא עבודה לחוצה, כאשר הוא תמיד "עסוק מעל לראש בעבודה רבה יותר ממה שהוא יכול להספיק" (עדות עד התובע, מר ישראל בוירסקי).
יום ה-11.10.2007 היה יום עמוס ולחוץ בתקלות, כאשר בין היתר נדרש התובע לפרוס כבל תקשורת למנכ"ל החדש שהחל לעבוד במפעל כחודשיים לפני כן.
לגרסת התובע, לאור הלחץ ועל מנת "להוכיח את עצמו" ובשל כך שהתחלפה הנהלה חדשה והתובע חשש מפיטורים, החליט התובע כי עליו להזדרז ובמקום לגלגל את גליל כבל התקשורת (ששקל כ-25- 30 ק"ג ) הוא הרימו ונשא אותו בידיו לגג של המפעל – מרחק של כ- 130 מ' .
תוך כדי טיפוס גרם המדרגות לכיוון גג המפעל, החל התובע לחוש בחולשה. כשעלה על הגג מעד התובע על רשת תעלת כבלים יחד עם הגליל וקיבל מכה חזקה בבית החזה.
האמור בסעיפים 7 ו-8 הינו אירוע חריג בעבודתו של התובע.
התובע נח מספר דקות ולאחר מכן המשיך לדחוף את הכבל.
התובע חש במהלך אותו ערב חולשה כללית, לחץ בחזה וזיעה קרה, ואף חש כך למחרת בבוקר, ואולם הוא הגיע לעבודה בתקווה שהרגשה זו תעבור. כאשר הכאבים לא חלפו, בשעה 10.30, נסע ברכבו לבית חולים. התובע אושפז בבית חולים ביום 12.10.2007 ואובחן כסובל מאוטם שריר הלב.
מינוי מומחה רפואי:
פרופ' אנדריי קרן, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה"), לשם מתן חוות דעת רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובעת, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
.צד המתנגד להחלטת בית הדין למנות את פרופ' קרן יודיע על כך בהודעה מנומקת תוך 7 ימים מיום שהומצאה לו החלטה זו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
