טפחות בנק משכנתאות לישראל בעמ נ' עבד אל חי
|
תא"ק בית משפט השלום פתח תקווה |
15328-02-10
30.10.2011 |
|
בפני : חנה קיציס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טפחות בנק משכנתאות לישראל בע"מ |
: חוסני עבד אל חי |
| החלטה | |
החלטה
התובע הגיש תביעה לחייב את הנתבע בתשלום 300,000 ₪, חוב הנובע מהלוואה שקיבל הנתבע, הלוואה מובטחת במשכנתא. הבניין בו רכש המבקש דירה לא הושלמה בנייתו.
אקדים ואציין, כי לצורך הדיון בבר"ל אני מתייחסת לתצהירו של המבקש בלבד, מאחר והמצהיר הנוסף לא התייצב לדיון היום.
בבקשת רשות להתגונן מטעמו, טוען הנתבע את הטענות הבאות: משרד השיכון הוא זה שהעביר את הכספים ולא פיקח על עבודת הקבלן והבנק לא הוציא כספים מכיסו. הבנק פעל ברשלנות כאשר לא נמסרה ערבות בנקאית כנגד העברת הכספים, התביעה התיישנה.
המבקש נחקר בקצרה על האמור בתצהיר.
באשר לטענה כי מקור הכספים הינו במשרד השיכון ולא בבנק, הוצג בפני המבקש מכתב בו קיים אישור כי הכספים הועברו על ידי בנק טפחות, אך המבקש לא אישר בחקירתו כי הוא חתום על מכתב זה.
המשיב טוען כי מדובר בטענה כללית שמקור הידיעה בה הינו מפי אחר, אמרתו בחקירה כי זה מה שבנו של הקבלן אמר לו, אך לטענה זו יש להשיב כי הבנק התבקש במסגרת הליך מקדמי להמציא את השיק שהועבר לחברה הקבלנית "רמות עמל" ובקשתו זו לא נענתה.
בנסיבות אלו, ניתנת למבקש רשות להתגונן בשאלה זו.
כמו כן, ניתנת למבקש רשות להתגונן בטענת ההתיישנות.
מדובר בהסכם הלוואה משנת 1983, המשיב על פי תצהירו הפסיק לשלם בחודש נובמבר 1993, ויש מקום לברר גם טענה זו.
כמו כן, המבקש מראה טענות הגנה אפשרית גם בשאלת התנהלות הבנק מול הקבלן, ועל כן, ניתנת למבקש רשות להתגונן על פי האמור בבקשת רשות להתגונן.
הצדדים ישלימו הליכי גילוי ועיון בתוך 45 יום.
תצהיר עדות ראשית מטעם התובע יוגשו בתוך 45 יום לאחר מכן.
תצהירי עדות ראשית מטעם הנתבע יוגשו בתוך 45 יום לאחר מכן.
המנ"ת תקבע מועד נוסף לקדם משפט.
ניתנה והודעה היום ב' חשון תשע"ב, 30/10/2011 במעמד הנוכחים.
חנה קיציס, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|