טנוס(אפוטרופוס) נ' רשות הפיתוח לוד ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
33712-06-10
2.1.2011 |
|
בפני : עדי סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חנא טנוס (אפוטרופוס) |
: 1. רשות הפיתוח לוד 2. עירית לוד 3. ועדנ מקומית לתכנון ובניה עמק לוד 4. אילן הררי 5. מרדי נוגזר 6. א.מ טייגר בעמ 7. אלכס חלמסקי |
| החלטה | |
נתבעים 1 . רשות הפיתוח לוד 2 . עירית לוד 3 . ועדנ מקומית לתכנון ובניה עמק לוד 4 . אילן הררי 5 . מרדי נוגזר 6 . א.מ טייגר בעמ 7 . אלכס חלמסקי
החלטה
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים ביחס לבקשת המבקשים לסילוק התביעה על הסף מפאת אי תשלום אגרת משפט, סבורני כי טעם יש בעמדה זו המובאת על ידם.
לשיטת המבקשים, הפטור מאגרה אשר ניתן בתיק זה, ניתן בשעתו לתובע אשר הלך לבית עולמו.
פטור זה הינו אישי ואינו ניתן להעברה ונבחן ביחס למצבו הכלכלי של מקבלו.
עם פטירת התובע, ביקשו יורשיו עוד טרם מתן צו לקיום צוואה, לבוא בנעליו והלכה למעשה לתבוע הסעדים הנתבעים, תחתיו. פירושה של קבלת התביעה הינה גם הנאה מפירותיה,ברם, לא רק בכך סגי.
ברי כי לפנינו חילוף בעלי דין וככזה מחייב בתשלום אגרה ע"י בעל הדין המחליף, שכן החלטה אודות הפטור מהאגרה ניתנה כאמור ביחס לנתבע עצמו בלבד ולא למחליפו.
טוענים המשיבים להגנתם בין היתר כי עסקינן בהחלטת פטור חלוטה בהעדרו של ערעור שהוגשה כנגדה. טענה זו אין בידי לקבל שכן עם מותו של התובע וחילופי בעלי הדין לצד העובדה שהחלטת הפטור הינה אישית "נטרפו הקלפים" וחל שינוי מצב בתיק המצדיק הערכות מחודשת הכוללת תשלום אגרה בידי בעל הדין החדש.
לשם המחשה טול מקרה של אדם אביון המקבל פטור מאגרה ולאחר מותו ממשיכו בתביעה אדם אחר הטוען לזכת מכח התביעה, עשיר מופלג ובעל ממון. האם גם אז זכאי התובע המחליף להישען על הפטור שניתן בשעתו לתובע העני המקורי? סבורני כי התשובה לכך ברורה.
טענת הגנה נוספת בפי המשיבים והינה שהתובע לא הותיר אחריו נכסים וממילא לכן אין שינוי במצבו הכלכלי גם לאחר מותו, המצדיק תשלום אגרה.
טענה זו אין בידי לקבל. ראשית, עסקינן בטענה כללית שלא נתמכה באסמכתאות ו/או ראיות המלמדות על תוכנה ולכן דינה להדחות מטעם זה לבדו. שנית, כן כפי שציינתי, עסקינן בחילופי בעלי דין תרתי משמע ועל כן אין משמעות להעדרם ואף לאי העדרם של נכסים בעיזבון רלבנטיות לענייננו.
למותר להוסיף ולציין כי היה והתביעה תתקבל ממילא מי אשר יהנה מפירותיה המה יורשי המנוח ועל כן אין כל סיבה שלא לחייבם בתשלום האגרה כאמור.
אשר על כן קובע אני כדלקמן:
המזכירות תשלח החלטתי זו לצדדים עם הוראת תשלום אגרה מתאימה.
יורשי המנוח ידאגו לתשלום האגרה בתוך 20 ימים מהיום.
העדרו של תשלום ו/או החלטה אחרת יביא בהכרח למחיקת התביעה.
ככל שתוגש בקשה לפטור מאגרה ע"י היורשים על הבקשה להתמך מטבע הדברים בעותק מהצוואה על צו קיום צוואה (משטרם ניתן לא יהיה מנוס מהגשת בקשה בנדון לרשם הירושות כמתחייב בכל מקרה לטעמי בתיק זה).
אין צו להוצאות.
ניתנה היום, כ"ו טבת תשע"א, 02 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|