חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טורג'מן נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
15283-11-11
18.8.2013
בפני :
יוחנן כהן

- נגד -
:
1. פלורי טורג'מן
2. ()

:
המוסד לביטוח לאומי
החלטה

החלטה

1.בפני בקשת התובעת להפנות שאלות הבהרה לד"ר סוזנה הורביץ, המומחית הרפואית אשר מונתה בתיק.

2.שאלות ההבהרה אותן מבקשת להציג התובעת למומחית הינן כדלקמן:

א.כיצד מתיישבת מסקנתך, האם האמור באתר האיגוד הישראלי לכירורגיה יד, לפיו דלקת דה קרוין נגרמת כתוצאה מגירוי מקומי של הגידים מאחזקת היד בתנוחה לא רגילה?

ב.האם אין באמור לאור עובדות המקרה לשנות מחוות הדעת? אם לא מבוקש כי המומחית תנמק מדוע? בשים לב כי למרות תקופת ההעסקה הארוכה, לפי האירוע דנן לא מתועדות תלונות כאמור.

ג.ככל שקביעת המומחית מתייחסת לטענה כי ההזרקה גרמה למחלה, אנא פרטי על מה מסתמכת קביעה זו? האם לא יותר נכון לומר, כי האירועים המתוארים הם שגרמו לנזק? בעניין זה תשומת לב המומחית לעובדה שההזרקה הייתה ב-20.01.10 לפי קביעת המומחית, בעוד התלונות בתיק זה הינן מ-7.07.09 ובתאונה השנייה מ-9.12.12?

ד.אם ההזרקה ניתנה בעקבות האירוע בעבודה ולו בשל טענה לכאב, האין זה נכון לומר, כי הסיבוך תוצאת זריקת הקורטיזון, אף הוא נובע מהאירוע?

ה.אם אין האירוע נשוא תובענה זו הגורם, האם ייתכן שהוא החמיר את המצב הקיים?

3.לטענת התובעת חוות הדעת של המומחית חסרה, ונדרש להבהירה שכן המומחית מסרה חוות דעת זהה ביחס לשני אירועים בהם נפגעה התובעת בעבודתה.

4.התובעת הוסיפה וציינה כי המומחית הרפואית מתעלמת מעובדות מהותיות בנוגע למחלה ממנה סובלת התובעת, ומהקשרן לעבודה.

5.הנתבע מתנגד להצגת שאלות ההבהרה, וטען כי אין בשאלות ההבהרה אלא ניסיון לשנותה, ולהציב בפני המומחית עובדות שונות מאלו שנדרשה אליהם.

6.הנתבע ציין כי על אף שהמומחית לא מצאה קשר סיבתי בין האירוע שנטען לבין פגיעותיה של התובעת, הוא משאיר לשיקול דעת בית הדין את הצגת שאלה ה', המתייחסת להחמרה במצבה של התובעת.

7.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה, מצאתי מקום להתיר הצגת חלק משאלות ההבהרה אותן מבקשת התובעת להציג.

8.המדובר בשני אירועים בהם נחבלה התובעת, ולטעמי נדרש להבהיר את חוות דעת המומחית ביחס לטיפול הרפואי שקיבלה עקב אירועים אילו.

9.המומחית הרפואית תשיב על השאלות הבאות:

א.אנא פרטי את הקשר בין זריקת הקורטיזון שקיבלה התובעת לבין תלונותיה, וכן את הקשר הסיבתי בין הזריקה לבין החמרה במצבה ככל שהייתה לאחר הזריקה.

ב.האם אין בעובדה כי התובעת לא התלוננה בעבר, על כאבים בכף ידה, משום לשנות את המסקנות אלהן הגעת?

ג.אם אין האירוע נשוא תובענה זו הגורם, האם ייתכן שהוא החמיר את המצב הקיים?

10.המומחית הרפואית תשיב על השאלות האמורות, עד ליום 8.9.13.

11.לעיון ביום 9.9.11.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>