חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טואיטו נ' דנוצה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
4369-12-09
26.5.2010
בפני :
ירון לוי

- נגד -
:
יוסף טואיטו
:
1. ויקטור דנוצה
2. נטליה דנוצה
3. סרגיי פימנוב
4. סבטלנה פימנוב

פסק-דין

פסק דין

1.תביעה על סך 24,838 ₪.

2.ביום 15/8/2008, השכיר התובע לנתבע 1 דירה באילת. משך השכירות שנה מיום 19/8/2008 עד 18/8/2009, תמורת שכר חודשי של 2,800 ₪.

ביום 5/4/2009 עזב הנתבע 1 את הדירה, וביום 19/4/2009 השכיר התובע שוב את הדירה תמורת שכר של 2,500 ₪ לחודש.

3.הנתבעת 2, היא רעייתו של הנתבע 1, ששמה הוסף לחוזה על ידי התובע על פי פרטים שמסר לו הנתבע 1, אך היא לא חתמה על החוזה. הנתבעים 3 ו-4 חתמו כערבים להתחייבויות הנתבע 1 על פי החוזה.

4.לטענת התובע, נגרמו לו נזקים בסך 8,038 ₪, על פי ראשי הנזק הבאים:

2.000 ₪ בגין חורים שגרם החתול שגידל הנתבע 1 לסלון דירת התובע. התובע צירף צילומי תמונות הספה בהם נראים חורים קטנים.

1.500 ₪ צביעת הדירה מחדש על ידי התובע. הנתבע 1 חלק על כך וטען שצבע את הדירה בעצמו.

450 ₪ נסיעות לצורך השכרת הדירה לאחר.

500 ₪ דמי תיווך.

1,800 ₪ אובדן דמי השכירות בשל הפער בין דמי השכירות החודשיים שאמור היה הנתבע 1 לשלם לבין דמי השכירות החודשיים שבהם הושכרה הדירה בפועל.

1,288 ₪ בגין 14 ימים שהדירה לא הייתה מושכרת.

3.000 ₪ אובדן ימי עבודה.

5.טענתו הכללית של הנתבע 1 היא, כי הפסקת השכירות נעשתה בהסכמתו המלאה של התובע , וכי צבע את הדירה וכי הנזקים שנגרמו לספה מופרזים.

6.לאחר שבחנתי טענות הצדדים, והקשבתי ברוב קשב לעדויותיהם, סבורני שהתובע זכאי לפיצוי בגין הפרת חוזה השכירות. דהיינו, 14 ימים שבגינם הדירה לא הייתה מושכרת, וכן אובדן שכר הדירה בגין השכרת הדירה בשכר דירה מופחת.

יחד עם זאת, סכום התביעה מעל 24,000 ₪, ואף הערכת כל אחד מהנזקים, מופרז.

במחלוקת בעניין צביעת הדירה, מעדיף אני את גירסת הנתבע 1.

דמי הנסיעות הם סכום שהתובע ממילא אף לשיטתו היה צריך להשקיע, וכל שגרמה הפרת החוזה הוא הקדמת ההוצאה. הוא הדין אף ביחס לדמי התיווך. לכל היותר יינתן לכך משקל מסוים בקביעת סכום הפיצוי.

הנזק של 3,000 ₪ אובדן ימי עבודה לא הוכח, ואף אם נאלץ התובע להקדיש זמן לצורך השכרת הדירה, ספק רב בעיני אם מדובר באובדן 10 ימי עבודה מלאים. מכל מקום, לא הונחה בפני בית המשפט כל ראיה ביחס לשכר עבודתו של התובע.

7.לאור כל האמור, התביעה נגד הנתבעים 1, 3 ו-4 מתקבלת, ואני מחייבם ביחד ולחוד לשלם לתובע סכום כולל של 3,000 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>