טבאש נ' משרד החינוך והתרבות/המשרד הראשי ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי נצרת
19486-05-10
13.5.2010
בפני :
האשם חטיב

- נגד -
:
ג'מאל טבאש
:
1. משרד החינוך והתרבות/המשרד הראשי
2. מ. מ. כעבייה-טבאש-חג'אג'רה

החלטה

החלטה

ועד ההורים של ילדי גנים בכפר טבאש הגיש עתירה מינהלית כנגד משרד החינוך והמועצה המקומית כעבייה-טבאש-חג'אג'רה ולפיה מבקשים לצוות על המשיבים לפתוח שני גני חובה לילדי כפר טבאש בגילאים 3 עד 5, ולאחר התקשרות העותרים עם רשת מוסדות חינוך "אלמוסתקבל אלאהלייה" כדי להפעיל את שני הגנים, שעל פי הנטען הופעלו על ידה מיום 11/11/09 עד 6/5/10, וכן לחייב את המשיב מס' 1 להכיר בתקופה הנ"ל ולשלם לרשת אלמוסתקבל עבורה.

במסגרת העתירה הוגשה בקשה דחופה למתן צו עשה זמני, המורה למשיבים על פתיחת שני הגנים הנ"ל, וליתן צו לאפשר לרשת אלמוסתקבל לחזור ולנהל את הגנים כפי שעשו זאת עד היום.

לעתירה הנוכחית קדמה עתירה באותו עניין, עת"מ 65/10, אשר נמחקה בהתאם לפסק דין מיום 29/4/10, לאחר שבעלי הדין הצהירו לפרוטוקול כי המועצה המקומית תיטול את ניהול הגנים ותפעילם תוך 7 ימים מיום מתן פסק הדין.

לטענת העותרים מאז ניתן פסק הדין לא נעשה דבר, לא נפתחו גנים ע"י המועצה והילדים נשארים בבתי הוריהם.

כעולה מטענות ב"כ משרד החינוך רשת אלמוסתקבל איננה רשת מאושרת לעניין הפעלת גנים, כפי שהעותרים טוענים, וכי היא ביקשה בדיעבד לקבל רישיון ובקשתה נדחתה ע"י משרד החינוך וכי היום תלוי ועומד ערר של הרשת על ההחלטה שלא לאשרה כרשת חינוך לצורכי ניהול גנים.

הסעד המבוקש על פי הבקשה למתן סעד זמני, הינו למעשה מתן אישור ורישיון לרשת אלמוסתקבל לנהל את שני הגנים, אותם היא ניהלה בפועל עפ"י הנטען בעתירה בתקופה מחודש נובמבר 2009 ועד לסגירת הגנים בהתאם לצו שהוצא ע"י משרד החינוך ביום 6/5/10, ומהווה למעשה עקיפה של כל הליך הערר של רשת אלמוסתקבל התלוי ועומד.

אין בידי להיעתר וליתן סעד כזה, בוודאי שלא במסגרת סעד זמני .

צודקים העותרים כי מצב בו הילדים בני 3 עד 5 ישהו בבית הוריהם או יסתובבו ברחובות איננו מצב שיש להשלים עמו. ברם, כפי שהצהירה ב"כ המועצה המקומית נמצאו מבנים לפתיחת שני הגנים בהם מדובר וכי אישורם הסופי מתעכב לאחר שמשרד החינוך דרש ביצוע תיקונים במבנים, כדי להתאימם לייעוד של גנים. כמו כן הצהירה ב"כ המועצה כי ביום ראשון הקרוב, ה- 16/5/10, המבנים יהיו מוכנים והיא תפתח את הגנים לקליטת הילדים.

ב"כ העותרים מציין כי המבנים נמצאים בכפר חג'אג'רה המרוחק כ- 6 ק"מ מכפר טבאש, ולדעת נציג ועד ההורים גם אם המועצה תסדיר הסעה לילדים כפי שב"כ המועצה הצהירה, עדיין קיימת סכנה לילדים.

אין ספק כי הסעת ילדים בגיל רך כזה מידי יום אינה נוחה, יחד עם זאת, כאשר זהו הפתרון שהמועצה הצליחה למצוא, אין מקום לכפות פתרון אחר כפי המוצע ע"י העותרים משום שכאמור הפתרון המוצע משמעותו שבימ"ש זה יטיל על רשת שאיננה מורשית על ידי משרד החינוך, לפחות בשלב זה, לנהל גני ילדים, דבר שאין לו יסוד.

מכל האמור לעיל, הבקשה למתן הסעד הזמני נדחית בזאת.

המשיבות יגישו תשובות לעתירה בתיק העיקרי תוך 20 יום מהיום, וימציאו העתקים מהתשובות לב"כ העותרים. בתשובות לעתירה יתייחסו ב"כ המשיבים למצב שיהיה נכון לעת הגשת התשובות באשר לפתיחתם וניהולם של הגנים.

אני קובע את העתירה לשמיעה ליום 9/6/10 שעה 10:00.

ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תש"ע, 13/05/2010 במעמד הנוכחים.

האשם חטיב, שופט

קלדנית: סנא חאמד

הוקלד על ידי: סנא חאמד התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>