חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ט. ב. דסל שיווק בע"מ נ' צדק

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
21120-05-11
7.8.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
אורנה ויקטוריה צדק
:
ט. ב. דסל שיווק בע"מ
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר, המוגשת ביחס לשישה שיקים על סך 460 ₪ כל אחד, למועדים שונים במהלך שנת 2010.

כן בפני תגובת המשיבה.

לטענת המבקשת, רכשה רהיטים לסלון בחנות רהיטים בשם "אפק". בעת הרכישה, שסכומה עמד על 5,000 ₪, ביקשה להוסיף כורסא נוספת מהמשיבה, בעלות של 3,000 ₪. לטענתה, נאמר לה כי עליה להמתין 90 יום לקבלת הכורסא, מאחר ומדובר בהזמנה מיוחדת. בנסיבות אלה הסכימה המבקשת, לטענתה, לתת את השיקים ישירות למשיבה, שאמורה היתה לספק את הכורסא, כשהשיקים אינם סחירים. בהמשך התברר, כי החנות בשם "אפק" נסגרה, ובמקומה נפתחה חנות רהיטים אחרת. הכורסא לא סופקה למבקשת, לטענתה, ופניותיה למשיבה העלו תשובות שונות ומגוונות.

המשיבה טוענת, כי לא עשתה עיסקה עם המבקשת, אלא קיבלה את השיקים מרהיטי אפק בע"מ, עבור סחורה שרכשה ממנה האחרונה. לטענתה, אכן סיפקה את הכורסא לרהיטי אפק, אך זו העבירה את הכורסא לחנות שבאה במקומה.

אני רואה לנכון ליתן למבקשת רשות להתגונן בנסיבות אלה.

המבקשת מעלה טענת כשלון תמורה מלא, המהווה הגנה טובה לפחות כלפי הצד הקרוב לשטר.

על פי גירסת המבקשת, העיסקה נעשתה, למעשה, ישירות בינה לבין המשיבה (אולי בתיווך של חנות הרהיטים). לעומת זאת, על פי גירסת המשיבה, לא נעשתה עיסקה כזו בינה לבין המבקשת, והשיקים נמסרו לידיה מחנות הרהיטים, כתשלום, וכצד רחוק, מבחינת השטרות נשוא ההתנגדות.

השאלה אם המבקשת והמשיבה הן צדדים קרובים או רחוקים, כמו גם השאלה אם המשיבה מתגברת על טענת כשלון התמורה, לא יוכלו להתברר בשלב זה, ועל כן יש לתת למבקשת רשות להתגונן.

ההתנגדות מתקבלת. הליכי הוצל"פ מעוכבים.

התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, ז' אב תשע"א, 07 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>