חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חש. א. הובלות בע"מ נ' מדינת ישראל-משרד לאיכות הסביבה -משטרה ירוקה

: | גרסת הדפסה
ה"ת
בית משפט השלום חיפה
11873-06-12
13.6.2012
בפני :
תמר נאות פרי

- נגד -
:
חש " א הובלות בע"מ
:
מדינת ישראל-משרד לאיכות הסביבה -משטרה ירוקה
החלטה

החלטה

לפניי בקשה להשבת תפוס מכח סעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969.

המבקשת, חברת חש"א הובלות בע"מ (להלן: "המבקשת") הינה חברה העוסקת בהובלות והמחזיקה במשאית סמיטריילר מ.ר. 58-214-14 (להלן: "המשאית").

אין חולק כי ביום 5/6/12 קיבלה המבקשת הזמנת עבודה מחברת הובלות אחרת במסגרתה נדרשה להעביר מכולה מנמל חיפה לאזור נתניה. במכולה היה משלוח של תרופות בשם וולטרן אמולג'ל (להלן: "התרופות").

בדרכה ליעדה, נעצרה המשאית על ידי פקחים של המשרד לאיכות הסביבה, המשטרה הירוקה (להלן: "המשיבה"), אשר בדקו ומצאו כי לשיטתם התרופות שבמכולה מהוות רעלים כהגדרת מונח זה בחוק החומרים המסוכנים תשנ"ג-1963 (להלן: "חוק החומרים המסוכנים"). הואיל ולמשאית לא היה היתר להובלת רעלנים בהתאם להגדרות הרלבנטיות בחוק החומרים המסוכנים – פתחה המשיבה בחקירה והמשאית נשארה במשמורתה.

המבקשת עותרת להשבת המשאית לחזקתה והגישה בקשה מפורטת הכוללת טיעונים רבים לגבי הרשיונות הקיימים בידיה, לגבי כך שלשיטתה התרופות אינן מהוות רעלנים, לגבי כך שהמכולה קיבלה את האישורים של כל הגורמים הרלבנטים כאשר שוחררה מהמכס, לגבי כך שהנהג מטעם המבקשת לא יכול לדעת אם התרופות עונות על הגדרת רעלנים אם לאו, לגבי החיוניות של המשאית לצורך המשך תפקודה של המבקשת ועוד טענות - והכל כמפורט במסמך שהוגש.

המשיבה הגישה את תגובתה, ובה היא התנגדה להשבת התפוס ופירטה מדוע לשיטתה התרופות מהוות רעלנים, מדוע הלך הרוח של נהג המשאית אינו מעלה ואינו מוריד לצורך השאלה אם בוצעה עבירה מכח חוק החומרים המסוכנים ומדוע יש להמשיך את ההחזקה במשאית – וראו את מכלול הטיעונים בתגובה המפורטת בכתב.

היום התייצבו הצדדים לדיון ובמהלכו חזרו באי כוחם של הצדדים על חלק מהטענות ופירטו וחידדו את עמדותיהם.

בתום הדיון ובהמלצת ביהמ"ש הסכימו הצדדים להסדר חלקי, לפיו המשאית תושב לידי המבקשת לאחר שיוצגו לעיון המשיבה בקשות מטעם המבקשת לקבלת היתר להוביל רעלים בהתאם לחוק החומרים המסוכנים ובקשה לקבלת רישיון עסק בהתאם לפריט הרלבנטי.

הסכמה זו נועדה להבטיח שהמבקשת תפעל לקבלת היתר להובלת חומרים מסוכנים בעתיד, ויובהר שאין בהסכמה כדי להוות הודאה מטעם המבקשת לגבי כך שהחומרים שהובלו ואשר בגינם נתפסה המשאית היו חומרים שמהווים רעלים או חומרים שלגביהם דרוש היתר זה או אחר ובאופן כללי, אין בהסכמה כדי ללמד על הודאה מצד המבקשת בכל הנוגע לאישומים שייתכן וייוחסו לה מצד המשיבה.

עוד הסכימו הצדדים כי תנאי נוסף להשבת המשאית לידי המבקשת יהא הפקדת ערבויות להבטחת מניעת הישנות מקרים דומים בעתיד (ויובהר כי בא כח המשיבה בהגינותו הסביר שהמשאית אינה דרושה לצורך המשך החקירה, כי היא לא מהווה ראיה בהליך עתידי זה או אחר וכי אין המדובר בתפיסה לצורך חילוט עתידי).

הצדדים לא הצליחו להגיע להבנות באשר לטיב הערבויות ולגובהן וטענו בקצרה בהיבט זה.

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני מורה כדלקמן:

המשאית תושב לידי המבקשת לאחר שיוצגו לעיון המשיבה מסמכים המעידים על הגשת בקשה לקבלת היתר להוביל רעלים והגשת בקשה לרישוי עסק רלבטנית.

המבקשת תפקיד ערבות בנקאית בסך של 40,000 ₪ בקופת ביהמ"ש, על מנת להבטיח שלא תתבצע מטעמה (לרבות באמצעות עובדיה ושלוחיה) עבירה כגון זו אשר מיוחסת לה מכח חוק החומרים המסוכנים. הערבות תופקד עד יום שני, 18/6/2012 בשעה 12:00. הערבות תישאר בתוקף למשך 3 חודשים מהיום או עד לקבלת היתר להוביל רעלים (כפי שעתיד להתבקש מאת המבקשת) – לפי המועד המוקדם מבין השניים. הפקדת הערבות תתבצע עד המועד שפירטתי מעלה, אך אינה תנאי מתלה לשחרור המשאית לידי המבקשת. ככל שהערבות לא תופקד עד יום שני – ניתן יהיה לתפוס שוב את המשאית.

מנהלה של המבקשת יחתום על ערבות צד ג' והתחייבות עצמית ע"ס 40,000 ₪ על מנת להבטיח את מחויבותו האישית להקפיד על כך שלא תתבצע מטעם המבקשת (לרבות באמצעות עובדיה ושלוחיה) עבירה כגון זו אשר מיוחסת למבקשת מכח חוק החומרים המסוכנים. הערבות וההתחייבות העצמית ייחתמו ויופקדו בביהמ"ש עד יום שני, 18/6/2012 בשעה 12:00. הערבות וההתחייבות תישארנה בתוקף למשך 3 חודשים מהיום או עד לקבלת היתר להוביל רעלים (כפי שעתיד להתבקש מאת המבקשת) – המוקדם מבין השניים. אף הפקדתן של הערבות וההתחייבות אינה תנאי מתלה לשחרור המשאית לידי המבקשת.

אבקש מהמזכירות לשלוח בדחיפות העתק מההחלטה לצדדים (מס' הפקס' של המבקשת הינו: 04-8700716).

מבלי להביע עמדה לגופן של הטענות ההדדיות של שני הצדדים, אני מוצאת לנכון להעיר שלאור העובדה שאין מחלוקת באשר לחובה להקפיד על ההוראות המפורטות של חוק החומרים המסוכנים ולאור העובדה שלא שוכנעתי שלמבקשת בפרט ולציבור המובילים בכלל יש אינטרס מובנה להפר את הוראות החוק – אזי, שייתכן שמקרה זה (ומקרים דומים נוספים) יסללו את הדרך לניסוח מסמך הנחיות מחייב אשר יאפשר מניעת מקרים דומים בעתיד.

ניתנה היום, כ"ג סיון תשע"ב, 13 יוני 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>