חרד נ' פורמן ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
8610-12-09
29.4.2010
בפני :
נחום שטרנליכט

- נגד -
:
מרים חרד
:
1. ואדים פורמן
2. דגני הובלות (ארז דגני)
3. ביטוח חקלאי - אגודה שיתופית מרכזית בע"מ
4. שלמה השכרת רכב בע " מ
5. שלמה חברה לביטוח בע"מ

החלטה,החלטה

החלטה

טופס הדיווח מוגש ומסומן נ/1. המזכירות תסרוק המוצג למערכת הממוחשבת.

ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תש"ע, 29/04/2010 במעמד הנוכחים.

נחום שטרנליכט, שופט

החלטה

גרסת התובעת , ולפיה ארעה התאונה בעת שהנתבע 1, שעבד בשירות הנתבעת 2 , פגע ברכבה , לא נסתרה על ידי מי מהנתבעים . הנתבעים 1-2 כלל לא טרחו להתייצב לדיון . אין מחלוקת כי הנתבעת 3 ביטחה את רכב הנתבעת 2, בעת שהנתבע 1 העמיס עליו רכבים. במהלך העמסת הרכבים נפגע רכב התובעת . טענת התובעת כי הביטוח של הנתבעת 3 כלל גם חבות לנזק שנגרם במהלך העמסת רכבים אחרים על רכב הגרר , לא נסתרה על ידי הנתבעת 3. הנתבעת 3 לא הציגה את פוליסת הביטוח על מנת לסתור טענה זו . הנתבעות 4-5 לא סתרו את הטענה כי התאונה ארעה בעת שהנתבע 1 נהג ברכב הנתבעת 4 שהיה מבוטח על ידי הנתבעת 5.

בנסיבות העניין, נראה כי הנתבעים כולם ביחד אחראים ביחד ולחוד למלוא נזקיה של התובעת. חלוקת החבות במישור היחסים שבין הנתבעת 3 והנתבעת 5 איננה מענייני בתיק זה, באשר לא הועלו טענות כלשהן בעניין זה על ידי מי מהנתבעות הנ"ל. לפיכך, אני פטור מלדון באותן טענות. מלוא הנזק הנטען בכתב התביעה הוכח על ידי התובעת באמצעות הראיות שצורפו לכתב התביעה, חוות דעת השמאי , אישור אי הגשת תביעה מחב' הביטוח של התובעת וחשבון שכר טרחתו של השמאי.

אשר על כן, התביעה מתקבלת במלואה.

הנתבעים , ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת, סך של 9,931 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, 7.12.09, ועד התשלום המלא בפועל .

בנוסף, ישאו הנתבעים ביחד ולחוד בהוצאות התובעת בסך 1,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

פתוחה הדרך בפני הנתבעים להגיש תובענות מתאימות לעניין שיפוי בגין הסכום הנ"ל. עניין זה ידון לכשתוגש כזו תובענה בפני בית-המשפט שאליו תוגש התובענה.

ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תש"ע, 29/04/2010 במעמד הנוכחים.

נחום שטרנליכט, שופט

הוקלד על ידי: סיגל עזורי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>