- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חן נ' כהן ואח'
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
31871-09-13
8.12.2013 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. יוסף בן שלמה כהן 2. אליהו טובול |
: אבי חן |
| החלטה | |
החלטה
לפניי התנגדות לביצוע שטר, שעניינה שטר חוב על סך 30,000 ₪, מיום 30.6.11. על שטר החוב מצוין, כי מדובר בשטר חוב לביטחון בלבד.
לטענת המבקשים:
א. המבקש מס' 1 למעשה אינו חתום על שטר החוב. מי שחתם על השטר בשמו, ללא רשותו, היה בנו, טל כהן. השטר נחתם, על פי הנטען, בנוכחות המשיב, אשר ידע כי המבקש מס' 1 אינו חותם על השטר. לטענת המבקש מס' 1 – אין לו חבות שטרית, בהעדר חתימה על השטר.
ב. השטר נחתם להבטחת התחייבויות השוכרים, כהן טל וסמדר, כלפי המשיב, על פי חוזה שכירות מיולי 2011. המבקשים לא קיבלו, לטענתם, הודעה על הארכת תקופת השכירות, ולא נתנו הסכמתם להארכת תוקף ערבותם לתקופה נוספת.
ג. התחייבויות השוכרים על פי החוזה המקורי, שלהבטחתו נחתם שטר החוב, קוימו במלואן.
ד. בירור שערכו המבקשים בדיעבד העלה, כי בעת עזיבת הדירה, לאחר שהסתיימה תקופת השכירות המוארכת, נותר חוב בגין שני חודשי שכירות בלבד, בסך 7,200 ש"ח. אין עילה להגשת השטר לביצוע בסכום גבוה יותר.
מעיון במסמכים העומדים לפניי עולה, כי עסקינן בשטר חוב, שניתן להבטחת התחייבויות השוכרים על פי הסכם שכירות. כאשר התביעה מוגשת בגין שטר ביטחון, רשאי הנתבע להתגונן בטענה, כי לא התקיימו התנאים המזכים את התובעים להעמיד את השטר לפירעון. טענות אלו, כמו גם הטענה כי אחד הנתבעים כלל אינו חתום על השטר, ואינו חב על פיו מטעם זה, הינן טענות הגנה אשר מצדיקות מתן רשות להתגונן.
לפיכך, אני רואה לנכון ליתן למבקשים רשות להתגונן, על יסוד הנטען בבקשה ובתצהירים התומכים בה, מבלי לקיים דיון במעמד הצדדים, וזאת בהתאם לסמכותי על פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
ההתנגדות מתקבלת. הליכי הוצל"פ מעוכבים.
התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו. אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשים.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשים.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ה' טבת תשע"ד, 08 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
