- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חלוקת רכוש
|
תיק רבני בית דין רבני אזורי חיפה |
544190-17
6.3.2022 |
|
בפני הדיינים: 1. הרב דניאל אדרי - אב"ד 2. הרב אלעד עלי 3. הרב משה זאדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: פלונית עו"ד אברהם שטרן |
הנתבע: פלוני עו"ד גלית ביטון לנקרי |
| פסק דין | |
ענינו של פסק דין זה חלוקת רכוש בין הצדדים שהתגרשו.
בפנינו מקרה קשה של משפחה קשה ומורכבת ביותר, מבין המקרים הנדירים שהובאו לפתחו של ביה"ד בשנים האחרונות. מקרה סבוך ביותר מבחינה משפחתית.
תיק זה מתנהל שנים רבות.
אין בית הדין מעוניין להטיל את האשמה על צד זה או האחר, אך טוב יעשו הצדדים חשבון נפש על כל ההליך, ודי לחכימא ברמיזא.
להלן השתלשלות האירועים הנוגעת לפס"ד זה:
בשנת 2002 הגיש הבעל תביעה ראשונה לגירושין, אך הצדדים לא התגרשו.
ביום 28.2.11 פתח הבעל בתביעה לחייב את האישה בהוצאות הבית.
בפני ביה"ד התקיימו מספר דיונים.
בית הדין הפנה את הצדדים ליועצת נישואין, שהיא בעברה עו"ס לסדרי דין, וכן זימן את הילדים הבוגרים יותר להופיע בפניו.
ביום 18.6.12 הגישה האישה תביעה לשלום בית.
ביום 27.6.12 הורה בית הדין הרבני לאב להפסיק להסית את הילדים כנגד האם ולאפשר לה לעשות שימוש סביר במתקני הדירה. מאידך גיסא, ביה"ד חייב את האם להשתתף במלאכות משק הבית כדי להקל העומס המוטל על הילדים, ואף חייב אותה להעביר לידי האב 6,000 ש"ח מדי חודש כעזרה בנטל הכלכלי.
בית הדין הוסיף והתריע, כי אי שיתוף פעולה בין ההורים בשיקום המשפחה וההפרדה בין הסכסוך הזוגי לבין ההורות, יחשב לביזיון בית הדין.
ביום 26.7.12, לאחר שבית הדין התרשם כי לא ניתן לקיים מסגרת חיים סבירה תחת קורת גג אחת, הורה על הפרדה בין ההורים לטובתם הנפשית של הילדים, באופן שהאב יעבור להתגורר בדירת אימו והאם תישאר להתגורר עם הילדים בדירת הצדדים, וזאת למשך 6 חודשים. עוד קבע בית הדין, כי בתקופה זו המשמורת הזמנית תהיה משותפת, כך ששלושה ימים הילדים יהיו עם האב ושלושה ימים עם האם.
למרות האמור, הלכה למעשה, וכפי שבא לביטוי מהחלטות אחרות ומאוחרות יותר של בית הדין הרבני, האב לא יצא מבית המגורים חרף ההחלטה השיפוטית.
ביום 9.8.12 זימן בית הדין הרבני את הבנות.
ביום 21.11.12 שוב נדרש בית הדין לבקשות שונות של הצדדים, זימן פעם נוספת את ילדי הצדדים וקבע דיון ליום 29.11.12.
לאחר שהאם הגישה בקשה לצו הגנה, הורה ביה"ד ביום 4.12.12 על הרחקתו של האב מהדירה תוך שהוא קובע דיון דחוף ליום 9.12.12. כן נעתר בית הדין לבקשתה של האם וקבע כי עד למועד הדיון ישהו הילדים יחד עמה בביתם וביום שבת ישהו עם האב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
