- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חטיב נ' ועדה מקומית לתכנון שפלת הגליל
|
ע"פ בית המשפט המחוזי חיפה |
3845-07-10
14.7.2010 |
|
בפני : אברהם אליקים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: וסים חטיב |
: ועדה מקומית לתכנון שפלת הגליל |
| החלטה | |
החלטה
לאחר שבחנתי את החומר הרלוונטי בתיק זה, הגעתי למסקנה כי נפל פגם מהותי בהליך בפני בית המשפט קמא ולכן ביקשתי שלא לפי הסדר הרגיל את עמדת ב"כ המשיבה ואבהיר כי מטעם המשיבה בפני בית המשפט קמא הוגשו שני תצהירים, תצהירו של יו"ר הוועדה אשר מכנה עצמו יו"ר הוועדה המקומית מר סמיר ווהבה ומהנדס הוועדה המרחבית מר מאג'ד מולא.
במהלך הדיון כמתואר בעמ' 6 שורה 29, ביקש ב"כ המערער לחקור את המצהירים. בית המשפט סירב לאפשר חקירת המצהירים בנימוק שאינו מצדיק סירוב שכזה. אמנם על פי בקשת המערער בפני בית המשפט קמא, המחלוקת הינה בשאלת ההיוועצות אך מי כמו מר ווהבה מהווה עד מרכזי בשאלה זו וחובה היה לאפשר חקירתו. גם לא מצאתי הצדקה למנוע חקירה של המצהיר האחר.
מיותר להזכיר כי על פי שיטת המשפט הנוהגת אצלנו לחקירה הנגדית יש משקל מרכזי שפגיעה בו פוגעת בזכות יסוד והיא הזכות הגישה לערכאות, כמובן שבמקרים של חקירה בנושאים לא רלוונטיים ניתן לצמצמה או לעיתים לשלול אותה, אך לא ייתכן לשלול מהמערער את הזכות לחקור בשאלת ההיוועצות את המצהירים מטעם המשיבה.
על יסוד האמור לעיל, ומבלי להביע עמדה לגופו של עניין, בשל הפגיעה בזכותו של המערער לחקור את המצהירים, הנני מבטל את החלטת בית המשפט קמא מיום 28.6.2010 שניתנה בתיק ב"נ 16861-06-10. הנני מחזיר את התיק לבית משפט קמא על מנת שיתיר חקירת המצהירים, ישמע את סיכומי הצדדים וייתן החלטה חדשה בהתאם להבנתו.
למניעת ספק, כל עוד לא יוחלט אחרת, צו ההריסה המנהלי שניתן ביום 8.6.2010 בקשר לחלקה 6 גוש 19609 באדמות קאבול, מעוכב עד להחלטה אחרת.
ניתנה והודעה היום ג' אב תש"ע, 14/07/2010 במעמד הנוכחים.
אברהם אליקים, שופט
שרון אלעזר
הוקלד על ידי: שרון אלעזר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
