- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חורי ואח' נ' עיריית חיפה
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
21238-01-10
21.10.2013 |
|
בפני : אחסאן כנעאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. ארנסט חורי 2. האני ח'ורי 3. ג'וני ג'בור 4. עו"ד |
: עיריית חיפה |
| החלטה | |
החלטה
1.לפניי בקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט אשר הגישו התובעים על כך שהנתבעת לא הסירה עיקול שהוטל על ידה על רכבו של התובע 3 לאחר שקיים את חיוביו על פי הסכם הפשרה.
2.ביום 20/12/10 ניתן פסק דין המאשר את הסכם הפשרה שנכרת בין הצדדים לפיו התובעים ישלמו לנתבעת סכום מסוים בתוספת הוצאות משפט ב-5 תשלומים. על פי המצורפים של הבקשה ביום 12/1/11 נשלחו לבא כוח העירייה 5 שיקים בסך כולל של 5,400 ₪ על פי הסכם הפשרה. עוד נטען בבקשה כי כל השיקים נפרעו (ראה סעיף 5 לתצהירו של עו"ד ג'וני גב'ור).
3.ביום 17/9/13 קבעתי דיון בבקשה להיום. ביום 15/10/13 הוגשה הודעה על ידי התובע 3 לפיה לאחר הגשת הבקשה לביזיון בית משפט הוסר העיקול. יחד עם זאת, עותר התובע 3 לחיוב הנתבעת בסנקציות לפי פקודת ביזיון בית משפט לתקופת העבר ולחילופין לחיוב הנתבעת בהוצאות משפט לדוגמא.
4.אומר כבר כעת כי החלק הראשון של בקשתו של התובע 3 דינו להידחות, שכן הסנקציות המופעלות לפי הפקודה צופות פני עתיד ואינן מהוות עונש על התנהלות העבר.
5.באשר לטענה החילופית התייצב היום עורך דין בלוך מטעם עיריית חיפה אשר מאשר כי העיקול הוסר לאחר הגשת הבקשה. יחד עם זאת, טען עורך דין בלוך כי הדבר נעשה לפנים משורת הדין, זאת בשים לב לעובדה שעד היום השיקים שנטען שנמסרו אינם מופיעים בחשבון הבנק של עיריית חיפה ולא הוצגה אסמכתא על ידי התובע 3 כי שיקים אלה נפרעו.
6.צר לי, אך טענה זו מן הראוי היה כי תיתמך בתצהיר של הנתבעת ובמסמכים רלבנטיים מתוך חשבון הבנק, זאת נוכח העובדה כי התובע 3 מצהיר בתצהירו בפה מלא כי השיקים נפרעו. יתרה מכך, נעשה ניסיון לרמוז כי לא ידוע מה עלה בגורל אותם שיקים אשר נמסרו בזמנו לידי בא כוח העירייה אשר פעל מטעם חברת גביה. גם טענה זו לא נתמכה בתצהיר. יתרה מכך, אין זה מעניינו של האזרח להיכנס ליחסים בין חברת הגביה לבין עיריית חיפה. גם לא היה כל מקום לבוא בטרוניה לתובע 3 על כך שמסר את השיקים לבא כוח העירייה דאז. משהלה פעל כנציג העירייה, אזי אין כל רבב בכך שהשיקים נמסרו לבא כוח העירייה.
7.מן הראוי היה כי הנתבעת, ככל שטענתה נכונה, תעשה בירור מקיף עם עורך דין בסכס אליו נמסרו השיקים וכן תציג בפני בית המשפט במועד הקבוע מסמכים המגבים את טענתה במקום להפריח טענות בעלמא שאין להן כל בסיס ראייתי.
8.יתרה מכך, התובע 3 שלח מכתב בחודש בטרם הגשת הבקשה למשרד הגביה ובו ביקש להסיר את העיקול על הרכב, אך פניה זו נשארה ללא כל מענה.
9.עוד תמוהה העובדה, בהנחה שהתובעים לא קיימו את הסכם הפשרה, מדוע לא נקטה העיריה בהליכי הוצאה לפועל לגביית סכום הפשרה.
10.בשים לב לכך, אני קובע כי הגשת הבקשה הייתה מוצדקת והתובע 3 זכאי להוצאות משפט בגין הטרחה שנגרמה לו.
10.אני קובע כי הנתבעת תישא בהוצאות התובע 3 בסך של 2,500 ₪.
11.המזכירות תמציא העתק ההחלטה לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, י"ז חשון תשע"ד, 21 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
