חובה נ' לוי ואח'
|
ע"ר בית משפט השלום תל אביב - יפו |
48083-10-11
25.12.2011 |
|
בפני : משה סובל-שלום ת"א |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלירן חובה |
: יוסיפוב |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפני ערערו של המערער, התובע בתיק 16854-08-11 על החלטות רשמי ביהמ"ש שדחו בקשתו למתן פס"ד כנגד המשיב, בהעדר הגנה ולמרות שחלף המועד להגשת בקשה למתן רשות להגן.
2.המועד להגשת בכ"ל הסתיים ביום 5.10.11 והמערער הגיש בקשה למתן פס"ד.
ביום 6.10.11 ניתנה החלטת הרשם המורה לצרף תצהיר המוסר וזהות המקבל.
ביום 23.10.11 ניתנה החלטה נוספת המורה לתובע לצרף את כל המסמכים כדי שיסרקו ופסיקתא לחתימה.
3.ביום 23.10.11 הגיש המשיב בקשה למתן רשות להגן, באיחור של 18 ימים ומבלי לבקש הארכת מועד.
המשיב מסר תגובה לבקשה למתן פס"ד והבהיר כי התעכב בהגשת הבקשה בשל פטירתו של אביו וטרם שניתנה החלטה בבקשה למתן פס"ד הגיש את הבקשה למתן רשות להגן.
4.בהחלטות הרשם נקבע כי כל עוד תלויה הבקשה למתן פס"ד ולא הוכרעה, אין להיעתר לה ויש לדחותה (מהטעם שבינתיים הוגשה בר"ל).
כן נקבע שייקבע מועד לדיון בבר"ל ולא יינתן פס"ד בהיעדר הגנה.
בהחלטה מסכמת מיום 7.11.11 נקבע ע"י ב"כ הרשם דורון יעקובי כי בהמשך להחלטות קודמות, הוגשה בתיק בר"ל ונקבע מועד לדיון ולכן נדחתה הבקשה למתן פסק דין.
5.דומני כי לאחר כל החלטות הרשם ראוי היה למערער לחזור בו מהערעור.
החלטות הרשם, בנסיבות העניין, תואמות את ההלכה הנוהגת שכל עוד לא נחתם פסק דין והוגשה בר"ל, גם אם באיחור, לא יינתן פס"ד ויעדיף ביהמ"ש לברר את הבקשה לגופא.
בירור הבקשה ומתן לנתבע את יומו בביהמ"ש גובר על המחדל הדיוני של אי הגשת הבר"ל במועד.
במאמר מוסגר, ניתן להניח כי לו פנה המשיב לב"כ המערער והודיעו כי אביו נפטר ולכן מבקש אורכה להגשת הבר"ל, היה נענה בחיוב.
6.בפסיקה נקבע כי קו הגבול הינו המועד בו הובאה הבקשה למתן פס"ד בפני השופט או המועד בו דן השופט לראשונה בבקשה למתן פס"ד. בפסיקה מאוחרת נמתח קו הגבול עד למועד בו דן ביהמ"ש בבקשה למתן פס"ד לגופא וחותם על פסק הדין.
נראה לי שראוי לאמץ הלכה זו וליתן לבעל הדין את יומו בביהמ"ש, גם אם איחר בהגשת הבקשה ולכל היותר ניתן לשקול חיוב בהוצאות. המערער איננו עותר להוצאות אלא למתן פסק דין.
ראה למשל ע"א 519/82 פד"י לט (3) עמ' 240 הקובע כי ביהמ"ש לא יתעלם ממתן הגנה בפניו, גם אם הוגש באיחור, בעת שמתבקש לחתום על פסק דין.
ראה גם רע"א 8743/01 פד"י נא (4) עמ' 61 וראה גם בע"א 1782/06 שהובא בעיקרי הטיעון של המשיב.
למרות כל האמור לעיל ראוי היה למשיב להגיש בקשה להארכת מועד טרם שיחלוף המועד להגשת הנ"ל ולמצער להגישה בדיעבד יחד עם הבר"ל.
7.הערעור נדחה בזאת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|