- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זבידאת ואח' נ' מדינת ישראל
|
בש"פ, ע"פ בית המשפט העליון ירושלים כבית משפט לערעורים פליליים |
3780-17,9159-17
25.11.2018 |
|
בפני השופטים: 1. י' עמית 2. ג' קרא 3. ע' גרוסקופף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערים: 1. סברין זבידאת 2. ויסאם זבידאת עו"ד אליאס אבו עטא (בשם מערער 1) עו"ד ראניה חדאד (בשם מערערת 2) |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד קרן רוט |
| פסק-דין | |
השופט ג' קרא:
ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' סג"נ א' אליקים) בת"פ 23195-10-16 מיום 21.3.2017 בגדרו הוטלו על המערערת בע"פ 3780/17 (להלן: המערערת) 50 חודשי מאסר לריצוי בפועל, מאסר מותנה וקנס כספי, ועל גזר דינו מיום 19.10.2017 בגדרו הוטלו על המערער בע"פ 9159/17 (להלן: המערער) עונש של 70 חודשי מאסר לריצוי בפועל, מאסר מותנה וקנס כספי.
רקע
- ביום 20.10.2016 הוגש נגד המערער והמערערת (להלן: המערערים), בעל ואישה, שלהם שלושה ילדים קטינים, כתב אישום שייחס להם עבירות של מגע עם סוכן זר, עבירה לפי סעיף 114 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); יציאה שלא כדין, עבירה לפי סעיף 2א לחוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), התשי"ד-1954; חברות בהתאחדות בלתי מותרת לפי סעיף 85(1)(א) לתקנות ההגנה (שעת-חירום), 1945 (להלן: תקנות שעת-חירום); חברות בארגון טרוריסטי, לפי סעיף 3 לפקודת מניעת טרור, התש"ח-1948; ביצוע עבודה ומתן שירות בשביל התאחדות בלתי מותרת, לפי סעיף 85(1)(ג) לתקנות שעת-חירום; ואימונים צבאיים לפי סעיף 143(1)(ב) לחוק – למערער בלבד.
כתב האישום
- על פי עובדות כתב האישום, המערערים התעניינו בארגון דאע"ש (להלן: דאע"ש) הזדהו עם האידיאולוגיה שלו והחליטו להצטרף לשורותיו. באמתלה של טיול תמים לחו"ל הגיעו המערערים לרומניה יחד עם שלושת ילדיהם, משם לתורכיה, ובהמשך לסוריה ולעיראק. עם כניסתם לסוריה הצטרפו המערערים לארגון דאע"ש ומסרו לאנשי הארגון את דרכוניהם הישראליים. בהמשך אנשי דאע"ש הובילו את המערערים וילדיהם לעיר מוסול בעיראק, שם הצטרף המערער למחנה לימודי דת ונשבע אמונים לדאע"ש. בהמשך, הצטרף המערער למחנה אמונים צבאי של דאע"ש ושהה בו במשך כחודשיים, במהלכם הוכשר כלוחם. לאחר הכשרתו ביצע המערער פעילות צבאית בשירות דאע"ש, במהלכה נפצע מירי ברגלו ופונה לקבלת טיפול רפואי. במהלך כל תקופת שהותה בעיראק התגוררה המערערת עם ילדיה במוסול וקיבלה דמי מחייה מאנשי ארגון דאע"ש, ועבדה בבית חולים במוסול כמפעילת מצלמות אבטחה.
- עקב הפצצת מוסול על ידי מטוסי בנות הברית, התדרדרות המצב הבטחוני והיעדר חינוך סדיר לילדים, החליטו המערערים לחזור לישראל. המערערים חצו את הגבול מעיראק לסוריה ומשם לתורכיה, נעצרו על ידי המשטרה התורכית והועברו לישראל. סך הכל שהו המערערים בסוריה ובמוסול תקופה של קרוב לשנה.
ההליך בבימ"ש המחוזי
- ביום 7.2.2017, בטרם החלה שמיעת הראיות, הודתה המערערת במסגרת הסדר טיעון שלא כלל הסכמה לעניין העונש, בכתב אישום מתוקן בעבירות שיוחסו לה – למעט עבירה של ביצוע עבודה ומתן שירות בשביל התאחדות בלתי מותרת, שנמחקה מכתב האישום. ביום 21.3.2017 נגזר דינה של המערערת לעונשים שפורטו לעיל.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
