חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זאדה נ' חדד ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
19093-08
1.9.2011
בפני :
אביב מלכה

- נגד -
:
שמעון זאדה
:
1. שמואל חדד
2. כלל פיננסים ע"י עו"ד רובי נוימן

החלטה

החלטה

בהחלטה מיום 15.5.11 קבעתי כי הנתבע הוא זה אשר הפר את ההסכם בין הצדדים וקבעתי כי ההתקשרות בין הצדדים הופסקה ביום 17.9.08.

לאחר מתן ההחלטה התברר כי יש צורך להמשיך ולפרטה ולקבוע מתי בדיוק הסתיימה ההתקשרות, במהלך אותו היום.

הנתבע טוען כי יש לקבוע כי ההתקשרות הופסקה בבוקרו של אותו היום כך שיש לקבוע את שווי התיק על פי שוויו בעת הפסקת המסחר ערב קודם לכן.

התובע טוען כי יש לקבוע כי ההתקשרות הופסקה בסוף יום המסחר שכן זה המועד הרלוונטי לקביעת שווי התיק.

בין שתי הגירסאות אני מעדיפה את גישתו של התובע וזאת מנימוקיו של התובע.

ראשית, גם אם התובע פנה לבית המשפט בשעות הבוקר, הנתבע המשיך בפעילות בתיק במהלך אותו יום מסחר, עד אשר קיבל את החלטת בית המשפט, כפי שהעיד הנתבע בעצמו (פרוטוקול מיום 6.9.10 בעמוד 14 לפרוטוקול).

שנית, אני מקבלת את עמדת התובע כי כל עוד הנתבע לא ידע על כך, ההתקשרות לא פקעה. כלומר, לא עצם הפניה של התובע לבית המשפט היא זו אשר ביטלה את ההתקשרות אלא, מהרגע שהדבר נודע לנתבע.

הנתבע יודיע – מה היה שווי התיק בסוף יום המסחר 17.9.08 – עד ליום 15.9.11

התובע יודיע אם עמדת הנתבע מקובלת עליו – עד ליום 25.9.11. ככל שעמדת הנתבע לא תהיה מקובלת עליו יודיע התובע מה הסכום אשר לדעתו היה שווי התיק.

ככל שתהיה הסכמה – ינתן פסק דין בהתאם

ככל שלא תהיה הסכמה – ימונה מומחה מטעם בית המשפט.

בעלות המומחה ישאו שני הצדדים בחלקים שווים ואולם העלות תוטל על מי מן הצדדים אשר הערכתו לשווי התיק היתה יותר רחוקה מעמדת המומחה, ללא קשר לתוצאות ההליך.

ניתנה היום, ב' אלול תשע"א, 01 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>