ורון נ' מדינת ישראל
:
| גרסת הדפסה
|
ע"פ בית המשפט העליון ירושלים בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים |
6072-17
12.3.2018 |
|
בפני הרכב השופטים: 1. נ' הנדל 2. ג' קרא 3. י' וילנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: אלעד ורון עו"ד אבי חימי עו"ד משה וייס |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד הילה גורני |
| פסק דין | |
השופטת י' וילנר:
- ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטים ד' מינץ, ע' שחם ו-א' דורות) בתפ"ח 14847-07-15, הכרעת הדין מיום 24.4.2017 וגזר הדין מיום 13.7.2017, בגדרו הורשע המערער בעבירות מין שיוחסו לו בכתב האישום ונגזר עליו עונש של שבע שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על-תנאי ופיצוי למתלוננות בסכום כולל של 80,000 ש"ח.
כתב האישום
- כתב האישום שהוגש ביום 8.7.2015 נגד המערער כולל ארבעה אישומים אשר ייחסו לו עבירה של מעשה מגונה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין) ושתי עבירות של מעשי סדום לפי סעיף 347(ב) לחוק העונשין, נגד י', ילידת שנת 1990 (להלן: המתלוננת), וכן עבירה נוספת של מעשה מגונה לפי סעיף 348(ה) לחוק העונשין נגד א', ילידת 1988 (להלן: א').
- מכתב האישום עולה כי המערער הוא מנהל ואחד מבעליו של בר "הצעצוע" (להלן: הבר) ושל בית הקפה "קפה פריז" (להלן: בית הקפה) בירושלים. בתקופה הרלבנטית לכתב האישום העסיק המערער בבר ובבית הקפה את המתלוננת ואת א'.
- על-פי המתואר במסגרת האישום הראשון, ביום 5.7.2013 בשעת לילה ביקש המערער מן המתלוננת להתלוות אליו למחשב אשר היה ממוקם במטבח, בהמשך לכך יצא המערער אל מרפסת סמוכה וקרא למתלוננת. לאחר הגעתה למרפסת ביקש המערער מן המתלוננת כי תיגע באיבר מינו ונעמד באופן אשר חוסם את גישתה חזרה למטבח. המתלוננת בתגובה שאלה את המערער "מה אתה עושה? השתגעת לגמרי? אתה שיכור?", אולם המערער לא שעה לדבריה ושב והורה לה לגעת באיבר מינו. בשל רצונה של המתלוננת להיחלץ מהמקום היא נגעה קלות באיבר מינו ולאחר מכן עזבה נסערת את המקום. לנוכח האמור, הואשם המערער בעבירה של מעשה מגונה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין.
- מהאישום השני עולה כי כשבוע לאחר האירוע המתואר באישום הראשון, הגיעה המתלוננת לבר לצרכי עבודה. המתלוננת עלתה אל משרד אשר ממוקם בקומה העליונה, והמערער התלווה אליה על-מנת לפתוח את דלת המשרד הנעולה. מיד עם כניסתם למשרד, המערער נעל את הדלת, הפשיל את מכנסיו ותחתוניו, דחף את המתלוננת על כיסא במשרד ודחף את איבר מינו לפיה. בנוסף, הכניס המערער את ידו מתחת לחולצתה של המתלוננת ונגע בחזהּ. המתלוננת ניסתה לדחוף את הנאשם מעליה, אך הדבר לא עלה בידה עקב כך שהמערער נשען עליה. כעבור כדקה, הצליחה המתלוננת להדוף את המערער מעליה והוציאה את איבר מינו מפיה. מיד לאחר מכן, הגיע המערער לפרקן מיני. בהמשך לכך, פתחה המערערת במהירות את דלת המשרד ועזבה את המקום. בשל כך הואשם המערער בעבירה של מעשה סדום לפי סעיף 347(ב) לחוק העונשין.
- מהאישום השלישי עולה כי ביום 14.7.2013 התלוותה המתלוננת אל המערער לאירוע אשר התקיים בקונסוליה הצרפתית בירושלים. לאחר אותו אירוע הציע המערער כי יסיע את המתלוננת לביתה. מיד לאחר כניסתה של המערערת אל הרכב, הכניס המערער את ידו מתחת לשמלתה ונגע באיבר מינה מעל תחתוניה. בתגובה לכך, צעקה המתלוננת על הנאשם שיעזוב אותה. בהמשך לכך, נסע המערער במהירות לחניה צדדית, שם הרכין את ראשה של המתלוננת בכוח והחדיר את איבר מינו לפיה בניגוד לרצונה. בשל כך הואשם המערער בעבירה של מעשה סדום לפי סעיף 347(ב) לחוק העונשין.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|