ועדה מקומית לתכנון הגליל המרכזי נ' ג'יריס
|
תו"ב בית משפט השלום עכו |
2968-12-09
10.7.2011 |
|
בפני : רונית בש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ועדה מקומית לתכנון הגליל המרכזי |
: פארס ג'יריס |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
הנאשם הודה בעובדות שבכתב האישום.
לפיכך - הנני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, עבירה של שימוש, ללא היתר ובסטייה מהיתר, לפי סעיף 145 (א) וסעיף 204 (א) + (ב), לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
ניתנה והודעה היום ח' תמוז תשע"א, 10/07/2011 במעמד הנוכחים.
רונית בש, שופטת
גזר דין
הנאשם הורשע בעבירה של שימוש, ללא היתר, ובסטייה מהיתר לפי סעיף 145 (א) וסעיף 204 (א) + (ב) לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
הנאשם הורשע בביצוע עבירה, אשר יש להתייחס אליה בחומרה, הן נוכח נפיצותה של עבירה זו והן נוכח העובדה שמדובר בעבירה שהפכה זה מכבר ל"מכת מדינה".
עם זאת, לטובת הנאשם יש לציין כי כתב האישום תוקן וכיום מייחס לו כתב האישום עבירה של שימוש בלבד, ללא היתר ובסטייה מהיתר, בבנייה הנזכרת בכתב האישום (תוספת למבנה קיים בקומה א' בשטח של כ-34 מ"ר, קונטיינר בשטח של כ-22 מ"ר ומחסן בשטח של כ-15 מ"ר).
עוד יש לציין לקולא, את נכונות הנאשם להסיר את הקונטיינר ואת המחסן הנ"ל מהמקרקעין ולהכשיר את יתר הבנייה הלא חוקית ששטחה כ-34 מ"ר.
לפיכך, לסיכום, לאחר ששקלתי את טיעוני באי כוח הצדדים, ובהתחשב בהודאת הנאשם בהזדמנות הראשונה, אני דנה את הנאשם, כדלקמן:
לתשלום קנס בסך 3,000 ש"ח או 15 ימי מאסר תמורתם.
ערבון כספי בסכום של 750 ₪ שהופקד על ידי הנאשם במסגרת ביצוע צו הבאה ישמש לצורך תשלום חלק מהקנס.
יתרת הקנס בסך 2,250 ₪ בלבד תשולם ב - 10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, בסך 225 ₪ בלבד,וזאת החל מיום 10/8/11 ואילך.
אי עמידה באחד מתשלומי הקנס במועדו, תביא את מלוא יתרת הקנס לפרעון מיידי.
כמו כן, ונוכח הטעמים לקולא הנ"ל אני מחייבת את הנאשם בתשלום האגרה בלבד בסך 2,050 ₪. הסכום הנ"ל ישולם במשרדי המאשימה עד ליום 10/3/12.
הריני מחייבת את הנאשם להרוס את המבנה המתואר בכתב האישום וזאת עד ליום 10/7/12 , אלא אם כן ישיג הנאשם בינתיים היתר בניה כחוק.
אני מחייבת את הנאשם בהוצאות ביצוע ההריסה וכן מצווה אני שצו ההריסה ירשם בפנקסי המקרקעין ע"י המאשימה.
כמו כן, אני מורה לנאשם לחתום היום על התחייבות כספית ע"ס 5,000 ₪ או 25 ימי מאסר תמורתה, להימנע למשך שלוש שנים מביצוע עבירה בניגוד לסעיף 204לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
כתב ההתחייבות הנ"ל יחתם היום , שאם לא כן יאסר הנאשם למשך 10 ימים.
זכות ערעור תוך 45 יום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|