- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ועדה מקומית לתכנון הגליל המזרחי נ' אסעיד
|
עמ"א בית משפט השלום בית שאן |
27911-11-09
20.12.2010 |
|
בפני : עיריה מרדכי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ועדה מקומית לתכנון הגליל המזרחי |
: מחמוד אסעיד |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום ואני מרשיעה אותו בעבירות המפורטות בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום י"ג טבת תשע"א, 20/12/2010 במעמד הנוכחים.
עיריה מרדכי, שופטת
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום. המדובר בהקמת בית מגורים בשטח של כ-85 מ"ר, תוך כדי הפרת צו הפסקה שיפוטי שהומצא לידו וציווה עליו לאלתר להפסיק את הבניה. הצו נועד למנוע המשך קביעת עובדות בשטח אולם משלא קויים הנאשם המשיך וקבע עובדות בשטח, השלים את הבניה ועבר להתגורר במבנה עם בני משפחתו.
שמעתי ושקלתי טיעוני ב"כ המאשימה והנאשם.
אין צורך להכביר במילים לגבי חומרתה של עבירת הבנייה ללא היתר, שהינה אחת מהעבירות הנפוצות במדינה. בהקמת מבנה ללא היתר, הנאשם נטל את החוק לידיו, תוך התעלמות מהוראות החוק. יש בביצוע עבירות אלה חומרה נוספת הואיל וביצוען מחבל בהוראות התכנון שרשויות התכנון עמלו רבות כדי לתכננן ולאשרן, לרווחת כלל תושבי האזור. יש חומרה נוספת בגין הפרת צו הפסקה שיפוטי וכן כפי שצויין, הנאשם אינו יכול להתקדם בהליך תכנוני לאור הצורך לטענתו בביצוע איחוד וחלוקה בטרם ניתן יהיה להתקדם בתחום האמור.
גם אם לא אמצה עם הנאשם את הדין עד תום יש ליתן ביטוי הולם לחומרה העולה מן המפורט לעיל. בית משפט נאלץ להוציא בעבר צווי הבאה נגד הנאשם אשר הפקיד 2,000 ₪ בגין צו הבאה כל זאת על מנת להביא לידי התייצבותו. ב"כ הנאשם הקודם של הנאשם שוחרר מייצוג והיום הופיע עם ב"כ חדש. (ראה פרוטוקול מ-14.9.10). גם הדיון שהתקיים לפני כשבוע נדחה בהעדר הופעה נוספת מטעם הנאשם. הכל כמפורט באותו פרוטוקול שבו הוריתי שבהעדר הופעה היום אוציא צו הבאה ללא שחרור.
באשר לטענות הנאשם לנסיבותיו הכלכליות הקשות, הרי שאין מחלוקת שהנאשם הצליח לגייס את המשאבים הלא מבוטלים הנדרשים לעצם הצבת העובדות בשטח, תוך כדי השלמת הבניה והפרת צו שיפוטי ומעבר למגורים בבנין בפועל.
ניתן בנקל לחוש אהדה טבעית כלפי אדם זה או אחר , הטוען למצוקת דיור , אולם הפגנת אהדה כאמור כלפי אותם הנאשמים פוגעת באופן ישיר ובאופן מצטבר בהליכי התכנון ותורמת ליצירת מצב של בכי לדורות ובוודאי שאין להתייחס אליה בסלחנות בנסיבות כפי שתוארו.
בנסיבות המתוארות, אל לנאשם לפרש התחשבות מסוימת כאוזלת יד פן תטפח המציאות על פניו בעתיד. כמו כן עליו להבין שהמחוקק אינו משלים עם הצבת עובדות בשטח ואינו משלים עם הנצחתם בשטח ללא היתר כדין.
לאור כל האמור הנני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן-
1.תשלום קנס בשיעור 15,000 ש"ח או 150 ימי מאסר תחתיו.
* הקנס ישולם ב-15 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים הראשון לא יאוחר מיום 20.1.11 והאחרים לא יאוחר מה-20 לכל חודש שלאחריו.
לא ישולם תשלום במועד יעמוד כל הקנס לתשלום מיידי .
הסכום בסך 2,000 ₪ בגין צו הבאה יקוזז מסכום הקנס ויועבר על ידי המזכירות לידי הועדה כך שהועדה תפיק לנאשם שוברים לתשלום יתרת הקנס.
2.אני מחייבת את הנאשם לחתום על התחייבות כספית בסך 20,000 ש"ח, להימנע, תוך 3 שנים מהיום, מלעבור עבירה על סעיפים 204,205,210,237,240 לחוק התכנון והבניה תשכ"ה 1965 .
יסרב לחתום על ההתחייבות יאסר ל -30 ימים או עד שיחתום, לפי המוקדם.
3.כן בנסיבות שתוארו ישלם הנאשם כפל אגרה בסך 4,760 ₪ לועדה המקומית בתוך 90 יום מהיום.
4.אני מחייבת את הנאשם להרוס את המבנה נשוא האישום, כמצבו ביום ההריסה, בתוך
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
