וזאנה ואח' נ' נ.ו. תיירות ונופש צפון ים המלח בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
8971-03-10
8.3.2012 |
|
בפני : ירון בשן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ברוריה וזאנה |
: 1. נ.ו. תיירות ונופש צפון ים המלח בע"מ 2. דינה דגן 3. מגדל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
זוהי תביעת נזיקין בגין אירוע שאירע כנטען ביום 27.10.07. הצדדים הגישו תחשיבי נזק ובית-המשפט הציע הצעת פשרה. יותר מחצי שנה חלפה והצדדים לא הגיבו על ההצעה. כעת התקבלה בקשה של התובעת להפסיק את התובענה לפי תקנה 154 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984. בבקשה פורטו עמדות כל שאר הצדדים. בכל זאת ביקש בית-המשפט את תגובתם. על-כך הוגשה "בקשה להבהרת החלטה". הרי ההבהרה: בית-המשפט סבר שהתנגדותו של עו"ד ליטווין, ב"כ הנתבעים, כפי שפורטה במכתב הקצר שצורף לבקשה, עלולה שלא לשקף את כל מה שברצונו יהיה לטעון בבית-המשפט עצמו וכי הדין מחייב שתנתן לו הזדמנות להביע את עמדתו גם בפני בית-המשפט ולא רק בפני ב"כ המבקשת. כך אכן עשה.
לגוף הענין: מטרת הגשת תחשיבי הנזק ומתן ההצעה ע"י ביהמ"ש נועדו לסייע לצדדים לחסוך זמן וכסף ולהגיע לפשרה. מטרה זו כבר, כך נראה, לא הושגה. חבל שעבודה רבה הושקעה במאמץ סרק.
כעת מבקשת התובעת להפסיק את התובענה מתוך ציפיה שבמהלך השנה הקרובה עדיין לא תקבע לתובעת נכותה הקבועה במוסד לביטוח לאומי ולכן גם לא ניתן יהיה לחשב את הסכום שיש להפחית מכל פיצוי שיפסק לתובעת בתביעתה.
הנתבעות חוששות, שעד שיגיע מועד שמיעת העדים בתיק, יחלוף זמן רב ממועד האירועים ויפגע בירור האמת. חשש זה ממשי בכל מקרה ולכן טוב יעשו כל הצדדים, אם ימהרו ויגבו תצהירים מעדיהם המיועדים, על מנת לקבע בזכרון ולתעד את שזוכרים העדים.
בהילות זו של הנתבעות לנהל את התביעה ראויה לשבח ודי חריגה. עם זאת יש לזכור שבעלת האינטרס העיקרי בשמיעת התביעה ובניהולה היא דווקא התובעת. יש לכבד את רצונה שלא לנהל אותה בשלב זה, כאשר ממילא סיום ההליך בשלב זה אינו אפשרי. בכל זאת, עשיית הצדק מחייבת שהעדים ישמעו בהקדם האפשרי וגם שנתבעים לא יאלצו להיות נתונים במשך שנים ארוכות תחת איומה של תביעה אשר בירורה אינו מתקדם. יש להזהר שהפסקת התובענה לא תהווה מנגנון המתחכם לתכליתם של דיני ההתיישנות. לפיכך מצאתי, שראוי לקצוב לתובעת זמן סביר, שבמהלכו תחליט אם פניה מועדות להמשך ניהול התביעה.
לפיכך, הבקשה מתקבלת והתביעה מופסקת בתנאים אלה:
כל ההליכים שהתקיימו וההחלטות שניתנו במסגרת תביעה זו לרבות חווה"ד הרפואיות, יעמדו בתוקפם אם וכאשר תודיע התובעת על חידוש תביעתה.
התובעת רשאית להודיע על חידוש תביעתה בתוך שנתיים מהיום. אם לא תעשה כן בתוך אותה מסגרת זמן, לא תחודש עוד התביעה.
בשלב זה לא יפסקו הוצאות משפט ואין לשלם אגרה נוספת כלשהי.
ניתנה היום, י"ד אדר תשע"ב, 08 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|