ת"א
בית משפט השלום נצרת
|
434-11-10
19/08/2013
|
בפני השופט:
רננה גלפז מוקדי
|
- נגד - |
התובע:
הודיה ווקנין
|
הנתבע:
1. עיריית מגדל העמק 2. איילון חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
לפניי תביעה שעניינה נזקי תאונה אשר אירעה לתובעת, ילידת 1990, על פי טענתה, ביום 28.2.08 כאשר נתקלה בבור ניקוז המקובע במדרכה בעיר מגדל העמק.
הצדדים חלוקים הן בשאלת החבות הן בשאלת נסיבות התאונה והנזק.
התובעת טוענת כי בשעה שצעדה עם קרוב משפחתה במדרכה ברחוב משעול הכרמים בעיר מגדל העמק, נתקלה רגלה במעטה בור ניקוז העשוי ברזל ואשר בלט מעל גובה המדרכה באופן שמהווה מפגע וכתוצאה מכך נחבלה בחלקי גוף שונים ובעיקר ברגליה.
הנתבעים טוענים, בין היתר, כי התמונות אשר צרפה התובעת אינן מהוות ראיה לכך שהמפגע הנטען הוא המפגע הימנו נפגעה התובעת ומעבר לכך הרי שאירוע התרחש בשעות יום ועל התובעת לשים ליבה לדרך בה היא הולכת ולהימנע ממפגעים הנראים לעין. לכן, אם לא תידחה התביעה כפי עתירת הנתבעים, טוענים הם כי יש להטיל על התובעת אשם תורם בשיעור משמעותי.
הצדדים הסמיכו את בית המשפט להכריע בתובענה לפי סעיף 79א לחוק בתי משפט (נוסח משולב).
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, בסיכומי הצדדים ובמסמכים המצורפים להם ובכלל זה תעודות רפואיות, אני מוצאת כי התובעת עמדה בנטל ההוכחה הן בשאלת החבות הן בשאלת הנזק אולם בנסיבות האירוע, יש לזקוף לחובת התובעת אשם תורם הנוטל בחשבון את מהות המפגע, את מיקומו, את מועד האירוע ואת גילה של התובעת.
לפיכך, לאחר ששקלתי בדבר, אני מחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת 6,500 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 1,250 ₪ וכן המחצית הראשונה של האגרה אשר שולמה. הסכומים ישולמו בתוך 30 יום אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק. לאור סיום התיק על דרך הפשרה ניתן פטור מתשלום המחצית השנייה של האגרה.
זכות ערעור כחוק.
המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים בדואר.
ניתן היום, י"ג אלול תשע"ג, 19 אוגוסט 2013, בהעדר הצדדים.